Fúrott kútból szürke homokos víz jön fel. Hogy szüntessem meg?
Figyelt kérdés
szivattyút cseréltem, ami 800l/h-val többet hoz, adat szerint. A szivattyú 5 méter mélyen van, és onnan számítva 12 méter hosszú szívócső van letéve a földbe.2013. jún. 13. 05:39
1/8 anonim válasza:
Ha fúráskor el érték a rendes vizet,akkor legalább huszonnégy órát szivattyúzni kell, hogy le tisztuljon.
2/8 A kérdező kommentje:
a kút nem most lett fúrva, hanem több éve, most csak szivattyúcsere volt.
2013. jún. 13. 07:42
3/8 anonim válasza:
Ha az előző szivattyúnál tiszta volt a víz, akkor le rakódót a homok. Nem tudom helyesen írom e le , de meg kell vomáztatni. ami azt jelenti, hogy nagy nyomású levegővel szokták be fúvatni. Másik lehetőség,nagy teljesítményű szivattyúval meg kell szívatni. Szűrő fel rakása is segít,csak azt sűrűn kell tisztítani.
4/8 A kérdező kommentje:
olyat is mondtak már, hogy hosszú a szívócső, de az előző szivattyúnál ilyen hosszú volt. Azzal a különbséggel, hogy az előzőnél 3/4"-os volt a szívó, most meg 1"-os.
2013. jún. 13. 08:13
5/8 A kérdező kommentje:
a privát üzeneteket nem tudom megnyitni :-( köszi
2013. jún. 13. 08:36
6/8 anonim válasza:
A leírtak alapján szerintem túl mélyre lett téve a szívócső, valószínű, hogy közel van a kút aljához és azért szív homokos vizet. Amúgy milyen szivattyúról van szó? Mert a szárazbeépítésűek többsége áltagan 8 m mélyről tud csak szívni. Mérjétek meg egy mérőszalagra kötött kő segítségével a víz mélységét, és a csövet ahhoz igazítságok méretben. Kb. 30-40 cm-el rövidebbre vájgátok, mint a víz. A szívócső végére pedig tegyetek lápszelepet. A nagyobb szennyeződéseket megfogja. A homokolással pedig érdemes vigyázni mert igen hamar kinyírják a szivattyút!
7/8 anonim válasza:
Most gondoltam bele, hogy fúrt kútról volt szó. De a szívócső rövidebbre vágását szerintem érdemes ez esetben is megpróbálni!
8/8 A kérdező kommentje:
arra már én is gondoltam, hogy túl hosszú a szívó, márcsak abból is, hogy az előző szivattyúnál 11.8 méter volt a szívó hossza. Na most ezt a hosszt én meghagytam, csak méret változott 3/4"-ról 1"-ra. A szivattyú típusa: JP-900 ; ez egy 900 watt, 7m/42m ; 3600l/h teljesítményű gép, hasonló kivitelű a pedrollo-hoz, csak ez teljesen magyar. A választ ,és a tanácsot köszönöm szépen.
2013. jún. 13. 23:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!