SOS! Megteheti velem a munkáltató, hogy kifizetteti velem
egy új hűtógép árát?
Figyelt kérdés
Karácsonyi ünnepre vittem műanyagflakonos kólát, amit én már csak a mélyhűtőbe tudtam betenni.Benn maradt az éjszaka folyamán, és reggel az egyik kolléga azt mondta, hogy felrobbant és egy kis darab kiszakadt a mélyhűtő oldalából.
Szerintem reggel valaki ki akarta erőszakosan venni és véletlenül kiszakíthatta.
Mit hazudjak, elmondtam hogy én tettem oda, így velem vetetné meg az új gépet.
Hogyan robbant volna fel? Hűtésre? Azt meg kellett volna nézni! Ettől függetlenül mi a fenének kell a hűtőbe tenni a kólát most?
2011. dec. 20. 18:54
2/9 Tinker Bell válasza:
Nézd! Szerintem olyan nincs, hogy valami úgy odafagyjon a hűtőhöz megfelelő üzemelés mellett, hogy csak a műanyag borítással együtt lehessen kivenni. Ergo a fagyasztónak amúgy is volt valami baja, tehát nem a te hibád hogy így alakult. Bárki másnak letört volna. Biztosan olvadt a fagyasztó és utána visszafagyott, és épp a te kólád állt a tócsában. Ezt kell elmondanod neki, mert nem a te felelősséged, hanem az övé hogy megfelelő minőségű hűtőt tartson fenn a munkavállalók számára. Amennyiben az meghibásodik az ő dolga elintézni, hogy amíg javítás alatt áll rendelkezésre álljon egy másik hűtő vagy újat vásároljon a meghibásodott helyett.
2011. dec. 20. 18:55
3/9 A kérdező kommentje:
Csak azt mondhatom, hogy hülye voltam! A kocsiban ide oda gurult az anyósülésen, és azt szerettem volna, hogy a kinyitásnál hideg legyen és ne spricceljen szét. Egy kis félreértés is történt, mert a karácsonyi vacsora előtt felakartam állni, hogy kivegyem a vacsorához, de a dajkám azt mondta, hogy ő kivette a hűtőből az italokat, így megnyugodtam.Én meg reggel hallottam, hogy a mélyhűtő az nem hűtő csak a sima hűtő az, és hogy oda be sem nézett???!! Délben jött a vezető poénja, hogy mikor érkezik az új hűtő?
2011. dec. 20. 19:08
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sík ideg vagyok, mert óvónői fizetésem a család megélhetéséhez is kevés, nem hogy egy ajándék hűtő megvásárlásához.
2011. dec. 20. 19:10
5/9 anonim válasza:
Nem teheti meg.Főleg nem ilyenért.
Ha odamész és szétvered az jogos, de így nem!
Különben is kóla úgy hogy a hűtőböl kiszakadjon egy darab???Ugyan már!
Robbant már szét mélyhűtőbe a munkahelyemen (presszóban) ott felejtett sör, pezsgő és szénsavas üditő is és ilyen kár soha nem keletkezett.
Pedig gyanítom a pezsgő nagyobbat robban.
Én nem venném meg.
Mit csinál??Be perel?Hajrá!Bizonyítsa be hogy a kólám volt a hibás.
Levonja a fizuból??Már mennék is feljelenteni hogy lopja a pénzem.
2011. dec. 21. 07:22
6/9 anonim válasza:
Mondjuk én már a műanyagflakonos kólásflakon "robbanását" is furcsállom,hiszen az már csak akkor történik (üvegnél)amikor az már jéggé fagyott,mitől repülnének szét olyan erővel a jégdarabok hogy megrongálnak bármit is,pláne hogy a rugalmas műanyag flakon is lefékezi?
2011. dec. 22. 12:07
7/9 A kérdező kommentje:
Éjszakánként én is sokat gondolkodtam ezen, amit leírtatok. Sajnos szomorú és aggodalmaskodó karácsonyom lett, még nem tudom, hogy mi lesz az eset vége.Ha jövőre bemegyek, akkor fogunk a vezetővel erről beszélgetni. Mindenkinek békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok.
2011. dec. 25. 16:41
8/9 anonim válasza:
Igen, az a valószínű verzió, amit te is írsz. Valaki ki akarta szedni a kólát, és ezzel okozta a kárt.
2011. dec. 26. 20:56
9/9 anonim válasza:
Az létezik, hogy szétnyílt a fakon, mert már én is jártam úgy a szénsavas vízzel, de a hűtőnek attól még semmi bajának nem szabad lennie. Max. odafagy a kiömlött kóla.Azt meg a hűtő leengedésével ki lehet takarítani. Annak a hűtőnek a fagyasztóját valaki felsértette valamivel, amivel ki akarta feszegetni a fagyott flakont. A flakon szétnyílásában igen, de a hűtő elrontásában nem te vagy a hibás. Ne fizesd ki az új hűtőt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!