Energiatakarékos ízzó végleg kiverte az önkioldó biztosítékot. Mi történhetett?
Kb fél éve vásároltam egy olcsó energiatakarékos izzót. A villany már órák óta égett, amikor egy hatalmas csattanás következtében lekapcsolt a biztosíték, visszakapcsolás után sincs áram azon a hálózaton. Az égőt eltávolítottam, egyértelműen lehetett érezni az égett szagot, viszont sehol máshol a lakásban, a biztosíték körül sem lehetett érezni ózont. Mi lehet a gond? Esetleg tudok házilag ilyen önkioldó biztosítékot cserélni?
Képek az eszközök azonosításához: [link]
Attól függ melyiket! Ha a villanyóra alattit, ahhoz tilos leszerelned, hívd az áramszolgáltató hibabejelentő-vonalát, és pár órán belül kijönnek. Akár most is felhívhatod, mert 0-24 az ügyelet. Persze mivel ez valószínűleg nem életbevágó, ezért csak reggel jönnek ki. Mivel a mélyhűtő sem olvad le pár óra alatt. ezért nem gond pár órát várni. Ingyenes a csere ez esetben!
Ha nem az óra alatt, hanem a belső kismegszakító krepált be, az ha jól tudom, akkor a te sarad, tehát veszel egy ugyanolyan kismegszakítót, és hívsz egy szerelőt vagy egy megbízható ezermestert!
ötödik vagyok:
sikerült betöltenem a képeid. A kismegszakítót kapcsold fel. Lehet, hogy kétszer háromszor is meg kell ismételned mire bekapocsolva marad. A rossz izzó helyett tegyél be egy másikat a felkapcsolás előtt.
A képeden látható kismegszakító 6 amperes,és ahogy látszik ez a lakáselosztónál van.Az elosztófedelet leveszed,de vigyázz mert alatta vigyorog a halál!
A megszakító egyik sarka általában a felső össze van kötve a többi megszakítóval.Az összekötések oldalán odaérintve fázisceruzát nyílván világítani fog, mert a lakás többi áramköre működik.
Ha a megszakító engedi magát bekapcsolni,akkor a másik csatlakozásához érintve ha nem világít akkor kell a csere.
4-600 Ft
Most fontos kikapcsolni a mérőóra alatti megszakítót és a lakás megszakító csatlakozásait egy megfelelő méretű,(8x250mm)csavarhúzóval jól meghúzni.Az is lehet ,hogy ennél csavarnál már eleve rossz volt az érintkezés,vagy a vezeték vége le van égve.
Még ennyi szakembert 1 rakáson!!
A képen egyértelműen látszik hogy szakasz biztosító és nem a mérő alatti fő megszakító már csak az áramából is.A fázis ceruza nem jó semmire ott is jelez ahol nincs is feszültség (életunt amatőrök szerszáma). Eléghetett 1 kötés is az izzó áramkörében, vagy a kapcsolónál.Ezt 1 szakember percek alatt kideríti, olcsóbb és legfőképpen biztonságosabb is. Viszont szerintem a 8x250 csavarhúzó nem biztos hogy jó esetleg 8.25x251 lesz a megfelelő:))
Villszer.
Természetesen igazad van az méret tényleg nem lenne jó.
Utánaszámoltattam,nekem az már nem menne.
Azért kellemes ünnepeket neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!