Miért van mindenki oda a régi fajta nem energiatakarékos
izzókért?
És te veszed vagy anyuciék? Azért van oda mindenki a hagyományos izzókért, mert az energiatakarékos izzó árának töredékébe kerülnek, plusz nem tartalmaznak az egészségre ártalmas higanyt... Mielőtt írnád, hogy olyan mennyiségben nem tartalmaz higanyt, gondolkodj el azon, hogy évekkel ezelőtt világraszóló botrány tört ki az USÁ-ban, mert teljesen egészséges gyerek lett debil az oltóanyagot tartósítani hivatott "nem káros mennyiségű" higanytól...
2011. febr. 21. 18:49
+ a hagyományos ízzó olyan fényspektrumban világít, ami sokkal jobb a szemnek, mint a fénycsövek fehéres fénye.
2011. febr. 21. 18:52
3/12 A kérdező kommentje:
ÉN veszem az izzókat nem "anyuciék", és bocsáss meg, hogy nem vagyok elég tájékozott az árakban...
Az egész onnan indul hogy az ember szeme a Nap fényéhez van "kitalálva",a normál izzó fény spektruma megegyező ezzel.
Az energia takarékos csövek is leadják a rájuk írt fényt de nem ebben a spektrumba hanem a kék felé eltolódva.Nem mindenhol alkalmazhatók eredményesen mivel van nekik némi bemelegedési idejük és a sűrű ki-be kapcsolgatást sem szeretik.
A takarékosságról meg annyit hogy megmértem 1 db 11W=100W
izzót és láss csodát 45-48W között ingadozott a teljesítménye!! Elgondolkodtató nem? (villszer vagyok)
2011. febr. 21. 20:53
Én is kíváncsi vagyok a fogyasztásukra.
Most néztem,csütörtöktől lesz a Lidlben olcsó fogyasztásmérő...veszek is egyet méricskélni.
2011. febr. 22. 13:23
Kalkuláld bele hogy az alacsonyabb mérési tartományban nem pontossak annyira ezek a termékek!!
2011. febr. 22. 13:36
7/12 anonim válasza:
Én még nem is hallottam az energiatakarékos izzóról.. Nem is láttam soha.
2011. febr. 23. 15:50
8/12 A kérdező kommentje:
Mellesleg szerintem a régi hiába olcsóbb, de az újak kevesebbet fogyasztanak jóval, szóval behozzák az árukat
w3dzz !
Ok ! Igazából nem is "készenléti állapot" mérésére akarom használni...amelyik tudja az alacsonyabb tartományt mérni,az 2x/3x ennyibe kerül.
2011. febr. 23. 18:18
Lehet, hogy behozzák az árukat, csak nekem pld. nagyon nem mindegy, hogy akciósan 60-150 Ft-ért veszem az izzót, amiben nincs higany, vagy 2000-4500 Ft-ért... Hozzátenném, hogy egy lakásban ugye nemcsak egy helyiség van, tehát egy tízesben simán benne van, ha energiatakarékos izzókat vesz vk az egész lakásba/házba, és akkor rettenetesen szerény voltam, amíg hagyományosból, ami nem káros az egészségre, röhögve kijön 500 Ft-ból... Nekem az a 9500 Ft különbség fáj, de nagyon! Valamint ha valakinek UV-re sötétedő szemüveglencséje van, meglepődve fogja tapasztalni, hogy az energiatakarékos izzók fényére elkezd sötétedni, ami ugye egyértelmű, mit jelent... Ja, asszem Első voltam/vagyok.
2011. febr. 23. 20:32
Kapcsolódó kérdések: