Vettem nemrég egy használt mosogépet,hetente 3 szor használtam és egy hónap alatt 200 Kwh + fogyasztás jött ki,900 wattos a gép,zárlatos lehet vagy a digitális mérő hibásodhatott meg?
2011. júl. 5. 08:27
1/8 anonim válasza:
Hívd ki az Elműt. Ezt nehéz lenne így kitalálgatni. Kimennek, és ha meghibásodott valami (óra, vagy a mosógép), akkor a munkadíjat jóváírják a következő havi villanyszámlában.
Nekünk a hűtő okozott pár éve iszonyatos villanyszámlákat havonta, és egy műszerrel bemérték. 8.000 Ft-ot fizettünk, de a következő számlában jóváírták.
2011. júl. 5. 08:39
2/8 anonim válasza:
Egy régi mosogép nagyon sokat tud fogyasztani.
Érdemesebb újat venni,mert fogyasztásban párhónap alatt megspórolod
2011. júl. 5. 08:39
3/8 anonim válasza:
2. azért egy 200 kw-os plusz fogyasztás nem normális egy hónap alatt egy régi mosógéptől sem! Nekünk 200 kw a havi fogyasztásunk egy 100 nm-es lakásban, és 3-an élünk benne... megy a számítógép, mosógép naponta (kisgyerek van) tv, porszívó, hűtő, sütő, klíma, stb.
2011. júl. 5. 08:40
4/8 A kérdező kommentje:
Az elsőnek üzenem hogy holnap jönnek de nem mérni egyelőre csak leolvasni és megnézni milyen fogyasztók vannak a lakásban.Ezek vannak: számítógép(az megy a legtöbbet,kb.8 -10 órát naponta),6o wattos izzók,ventilátor na meg a mosógép,még tévét se használok,összesen 260 kwh/június.
2011. júl. 5. 09:07
5/8 D.O.81 válasza:
Üdv!
Ezek a gépek jórészt elektronikusan vezérelt elektromechanikus készülékek.
Egy mosásra, azért 17kWh szerintem is kicsit sok, max olyan 1,5kWh lenne normális. Viszont a ketyerében, ha az elektronikus vezérlésű, motormozgás közben tudnak olyan tranziens jelenségek keletkezni, amik az elektronikus mérőket úgy meghülyítik, hogy az szinte hihetelen, de az eletromechanikus mérők észre sem veszik.
Remélem találnak megoldást a szolgáltató emberei.
Üdv!
2011. júl. 5. 10:26
6/8 anonim válasza:
Már 5 ezeréert lehet kapni elektromos al fogyasztásmérőt. Próbaképp köttesd közvetlen az óra után a hálózatba. Ahogy írják elöttem, az elektromechanikus órák fittyet hánynak az elektromos zavarokra. Ha van különbség a két óra fogyasztás kijelzése között, akkor cseréltesd vissza elektromechanikusra. Miért raktak egyáltalán fel elektromosat?
2011. júl. 5. 23:51
7/8 anonim válasza:
Szerintem egy mosógép nem fogyaszt olyn sokat nekem whirlpol van napi mosás 40 fokon 0.48 ot fogyaszt !!!
2011. júl. 6. 12:36
8/8 anonim válasza:
Mától a Lidl ben végkiárusítás-ban van viszonylag jó fogyasztásmérő 2195 !!! ft csak az ára-
Igaz,le kell ülni vele egy fél órát olvasni,tanulmányosni,de nagyon jó,okos kis kütyü.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!