15000-es villanyszámlám van vajon a számítógép miatt?
Egyszerű a dolog....ki kell számolni, hogy mennyit fogyaszt.
A 45W-os monitorod 40 Ft-os Kilowatt/óra dijjal óránként 1,8 Ft-ot vesz ki a zsebedből. Napi 15 órában 27 Ft-ot. 31 napon keresztül 837 Ft-ot.
Ha van esetleg a családban egy áramerősség mérésre alkalmas műszer akkor a géped fogyasztását is meg lehetne határozni. De a legegyszerűbb és leglátványosabb megoldás, venni egy fogyasztásmérőt. KB 5000 Ft-ért már beszerezhető a Praktikerben, Baumaxxban .
Csak bedugod a konnektorba, a mérendő gépet pedig ebbe a készülékbe, aztán forintálisan is ki tudja írni, hogy mennyi az annyi.
Laci(41)
ma 23:25
Rendben, kiszámoltad a monitor fogyasztását, de tegyél hozzá még legalább 200W-ot a PC miatt! Így már egyből az ötszöröse a fogyasztás!
Kérdező!
Azért, ha belegondolsz saját bevallásod szerint is a havi villanyszámlátok 1/3-át a számítógéped fogyasztja el. (a 15 ezres számlából 5 ezer)
Csak megnyugtatásként: én is havi 23-at fizetek, és nekem is megy a gépem néha egész nap, meg egy csomó fölösleges dolog is... Ez van. Amíg nem volt internet, és nem volt csak két TV adó (az is csak este 11-ig, hétfőn szünet), és nem volt ennyi elektromos kütyü, addig én is kevesebbet fizettem.
Jól...,még "durván" is számoltál.
Egy régebbi gép fogyaszt 150-200 W-ot összesen(monitor/modem/Pc) óránként. Ez 10 órán át működve kb 2 Kw áram naponta, 30 nap alatt pedig 60 Kw-ot ad..ha 10órát megy.
60 X 46Ft = 2760 Ft( Na...Legyen..3 rongy felfelé kerekítve. a havi áramdíja ennek)
A legjobban a háztartásban a vízmelegítő eszközök zabálják az áramot.Ezek iszonyat forgatják a villanyórát
Mosógép-fűtőszála,és a Bojler. (Direkt néztem az pörgő órát mikor felfütésben volt a mosógép)
Számolj rá nyugodtan kb.200W-ot óránként.
Ha napi 13 órát használod akkor az 13×200W=2600W ezt szorozzuk 30 nappal = 78000W = 78 Kw most az áram ára kb. 43 Ft/Kw 78×43 = 3354 Ft havonta. Ennyivel terheled a szüleid villanyszámláját ha a fogyasztásod 200W/óra.
Ha van lehetőséged venni egy digitális fogyasztásmérőt ez kb 3000-6000 közé esik akkor elég pontosan mérheted. És más berendezést is bemérhetsz.
A szülőkkel jobb jóba lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!