Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Tényleg a klíma megeszik...

Tényleg a klíma megeszik óránként min 1000w és 60 ezer körüli a havi vilanyszamla jön ki ?

Figyelt kérdés
jan. 2. 20:38
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
Mit gondoltál, telepátiával müködik? Természetesen áramot fogyaszt és nem keveset!
jan. 2. 20:45
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Ne szarozzál. Vállald a szereped a bolygó megmentéséből. Ha 60-80 ezer, akkor annyi. Elég ebből a rezsicsökkentés maszlagból. Én is ki bírom fizetni a 300 ezer forintos villanyszámlámat, akkor te mit nyafogsz? Örülnék, ha nekem is csak annyi lenne. Nem telik majd kenyérre? Nem baj, majd eszel kalácsot
jan. 2. 20:47
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

Nem. Nyáron egy átlagos 3,5 kw-os klíma havi 3-4 ezer forintból elvan. Szintentartáskor kb 300 wattot vesz fel.

Ez hűtésre érvényes, és nyilván normál körülmények között, közvetlen nap nem süt be a szobába, nem szervertermet hűtesz vele, stb.

jan. 2. 21:05
 4/8 retektorta ***** válasza:
76%
Miért nem számolod ki? Megkeresed neten mennyi egy 1kwh ára, és beszorzod. Én azt találtam, hogy 1kwh ára 36,39 Ft bruttó, ez szorozva 24-el és 30-al (tehát 24 órában megy a klíma 30 napig, ami biztosan nem igaz, tehát a vége kevesebb lesz) a havi számlát 26.200 Ft-al dobja meg. Valójában nálam nem megy a klíma egész nap, a legmelegebb napokon is csak 12 órát, és ez egy évben mondjuk 3 hónap. Ez is erős túlzás, mert 3 hónapig nincs folyamatosan ilyen meleg, szóval reálisan ez is kevesebb. 6000 Ft a villanyszámlám, átalányt fizetek, ez azért elég messze van a 60 ezertől.
jan. 2. 21:13
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

"Tényleg a klíma megeszik óránként min 1000w"

Nem min, hanem max.

jan. 2. 21:14
 6/8 anonim ***** válasza:
65%

Most durrantottam a klímát -1 fokban 22 fokra, elindulásnál vett fel 1200 wattot kb 1 percig.

Majd beállt 300ra szintentartáshoz.

Mindezt a villanyórából kiolvasva, pontos értékek.

jan. 2. 21:20
 7/8 anonim ***** válasza:
57%

Óránként csak wattórát tud enni, wattot nem.

Hogy mekkora villanyszámlát kapsz a végén, az ezer dologtól függ. Mennyi volt a fogyasztásod alapból, átléped-e a rezsicsökkentett limitet, H tarifát használsz-e, mekkora lakást fűtesz/hűtesz vele, milyen a szigetelés stb.

tegnapelőtt 01:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Simán csinálhat ennyit ezekben a fagy körülinidőkben, ha nagy a ház szar szigeteléssel. De a COP akkor is 2-2,8 körüli, szóval kevesebb, mint fele az áramfogyasztás azonos hőmérséklethez, mintha elektromos hősugárzó/infrapanellel fűtenél.
tegnap 02:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!