Miert fuj langyos levegot a klima ha futesre van alitva vettem egy cascade nordic klimat bealitotam 30 fokra eloszor kb 15 percen keresztul meleget fujt utana langyosra valtot valamiert a fujasa es csak 17 fokra melegitete a szobat 3 ora menet alatt?
Figyelt kérdés
utana atalitotam 25 fokra automata bealitasra es igy tokeletesen mukodik 10 perc alat kb 22 fokos volt a szoba ez hogy lehet ha futesre alitom akkor nem melegit rendeen a szobat hibas lene a klima erzekeloje?dec. 7. 19:19
1/6 anonim válasza:
Fűtésre optimalizált? Miért állítittad ilyen extrém magasra? Attól nem fűt fel gyorsabban
2/6 anonim válasza:
Nem arra van tervezve hogy ekkora beavatkozó jel és alapjel közötti különbség legyen. Próbáld ki fűtés módban 25 fokon, valszeg jó lesz.
Neken auto módban volt hogy váltogatott fűtés-hűtés között, az “kicsit” pazarlás…
3/6 A kérdező kommentje:
Próbáltam 25 fokon akor is ugyan az egy darabig meleget fujt aztán megint hidegebet
dec. 7. 21:58
4/6 A kérdező kommentje:
Megpróbálom 20 fokra majd hátha jó lesz
dec. 7. 21:58
5/6 anonim válasza:
Nagyon egyszerű az oka, ha bent fűt kint hűt. Kint hideg van, a kültéri pedig nem fagyhat meg. Ezért fokozatosan visszavesz a teljesítményből, hogy ne pusztuljon meg. Ha kint nagyon hideg van, még időnként le is olvaszt, azaz bent kezd el hűteni (csak nem fújja ki), kint meg fűteni, hogy átmelegedjen a kültéri. Úgy állítsd be a hőfokot, hogy azt viszonylag hamar, 1-2 perc alatt elérje és kapcsoljon ki. Akkor, ha nincs túl hideg, van ideje a környezet által visszamelegednie, mire újra elindul. Ha pedig mínuszokban is fűteni akarsz, téliesíteni kell. Ez egy apró fűtőszál a kültérire ami melegen tartja, így minimális plusz áramért cserébe tovább tud nagy teljesítményen fűteni.
6/6 anonim válasza:
"Ez egy apró fűtőszál a kültérire ami melegen tartja,"
Egy apró fűtőszál nem fogja melegen tartani. Az csak arra jó, hogy a kondenz ne fagyjon a csepptálcára, de a hőcserélő attól befagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!