Mi a teendő, ha egy háztartási gépet menet közben kihúzok és nem a legalacsonyabb fokozaton van?
Dugjam vissza ugyanazon a fokozaton vagy még előtte vegyem le a legkisebbre vagy csak 1-gyel lejjebb vegyem? Tehát hogy tudok a legkevésbé kárt tenni benne?
Kérlek, hogy válaszodat valahogyan tudományos magyarázattal indokold!
Nevezetesen ventilátorról beszélek, de a kérdés minden más háztartási elektromos eszközre érvényes, mivelhogy egy átfogó képet szeretnék kapni. Ha pedig különbözik egyik elektromos fogyasztó a másiktól a kérdésben feltüntetett tényező szerint, akkor az okát is szeretném tudni.
Több vezeték volt bedugva egy elosztóba és hasonlít a csatlakozójuk. Eltévesztettem. Nem értem, hogy ezt a kérdést miért tettétek fel. Valószínűleg nem így kíván senki sem leállítani semmilyen elektromos fogyasztót. Bár előfordulhat...
Úgy "tanultam" gyerekkoromban, hogy fokozatosan kell bekapcsolni egy elektromos fogyasztót. Nem szabadna azonnal mondjuk a 3. fokozatra állítani, tehát 2 fokozatot átugrani. Ezt tudományosan alá tudjátok támasztani?
5-ös! A készülék elektronikája nem sérül, amikor visszakapcsolom és nagyobb fokozaton indul?
Nincs fokozatos bekapcsolásra ok, valaki kitalálta és kész.
A buvarszivattyut se fokozatosan dugjuk be, a fűnyíroval se lassan kezdünk nyirni, a tévét se halvanyabb képpel kezdjük nézni és a lámpákat se lassan fenyesituk fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!