Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A biztosíték a rossz ezek...

A biztosíték a rossz ezek szerint? Lent kifejtem bővebben.

Figyelt kérdés

Ma melegíteni szerettem volna valamit a mikróban, tálat forgatja, ventillátor működik, lámpa világít, az étel sajnos teljesen hideg maradt. A csillámfólián van 1-2 égéspötty, de ha ezzel lenne a gond, akkor furán szikrázna. Levettem a fóliát, magnetron is ép, égésnyomot nem látok. Leszereltem a mikró hátlapját, trafó ép, égésszag nem érződik.

Kivettem a trafó előtti 5 kv-os, 0,75 amperes biztosítékot, lemértem mérőműszerrel, nem mutat folytonosságot a műszer egyetlen ellenállás tartományában se. Ezek alapjána biztosíték a ludas? Biztosra szeretnék menni.

dec. 16. 16:13
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Raktam be egy csészében vizet, hideg maradt.
dec. 18. 17:50
 32/41 Szirty ***** válasza:

"Dióda az melyik?"

Egy ilyen kb ceruza átmérőjű hengeres, vagy hasáb alakú fekete műanyag a két végén vezetékkel. Az egyik vége általában a készülék fémvázára csatlakozik.

[link]

"De furán zúg, az mitől lehet?"

A trafó menetzárlata miatt is lehet.

De nézd meg a diódát.

Ha nézegeted, akkor arra számíts hogy a nyitófeszültsége valószínűleg nem 0.6V.

dec. 18. 18:08
 33/41 A kérdező kommentje:
Kiszereltem a magnetront, ahol a nagyfeszültségű 2 vezeték csatlakozik van 4 lyuk, beleszagolok, elég fura szag érződik, mintha innen jönne az égett szag.
dec. 18. 18:48
 34/41 A kérdező kommentje:
Dióda megvan, de hogyan mérjem le? Az egyik fele az egyik kondihoz csatlakozik, másik a házra.
dec. 18. 18:49
 35/41 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Egyáltalán vesz fel valami komolyabb áramot, melegszik a trafó?
dec. 18. 18:49
 36/41 A kérdező kommentje:
Közben vacsoráztam, kihűlt azóta, magnetron nélkül nem lehet bekapcsolni, ugye? Engem az a fura szag aggaszt, ami a megnetron belsejéből érződik. Kell legyen valamilyen szaga? Trafón nem érződik semmi.
dec. 18. 18:59
 37/41 A kérdező kommentje:
Ugyanaz a berregés hallatszik, mint amikor ívhegesztenek. Így se mond semmit senkinek?
dec. 18. 19:54
 38/41 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Sötétben nem szikrázik sehol?

Magam részéről nem sok mikrosütőt javítottam, nem szakterületem egyébként.

dec. 18. 20:13
 39/41 A kérdező kommentje:
Sötétben még nem próbáltam. Magnetron "feje", ami körülveszi az a sűrű rézháló, az is, de érződik valami égett szag, ami belőle árad.
dec. 18. 20:36
 40/41 A kérdező kommentje:
Megnéztem sötétben, nem szikrázik. Vagy a magnetron vagy esetleg az a dióda, amit írtak. Trafó jónak tűnik. Furcsán zúg, berreg, tányér forog, víz hideg marad. Mindkét biztosíték jó.
dec. 18. 21:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!