A biztosíték a rossz ezek szerint? Lent kifejtem bővebben.
Ma melegíteni szerettem volna valamit a mikróban, tálat forgatja, ventillátor működik, lámpa világít, az étel sajnos teljesen hideg maradt. A csillámfólián van 1-2 égéspötty, de ha ezzel lenne a gond, akkor furán szikrázna. Levettem a fóliát, magnetron is ép, égésnyomot nem látok. Leszereltem a mikró hátlapját, trafó ép, égésszag nem érződik.
Kivettem a trafó előtti 5 kv-os, 0,75 amperes biztosítékot, lemértem mérőműszerrel, nem mutat folytonosságot a műszer egyetlen ellenállás tartományában se. Ezek alapjána biztosíték a ludas? Biztosra szeretnék menni.
Szét kell nyitni, ilyen nagyfeszültségű olvadóbiztosíték van benne:
Vezetnie kell természetesen.
Szakadt a biztosíték nyilván.
Ha cseréled akkor csak bele való nagyfesz biztosítékot tegyél bele.
A normál üvegcsöves biztosíték, ami 50-60Ft nem jó bele.
Igaz az 5kV-os biztosíték nem 50Ft, hanem 700-2000, de ha nem akarsz tüzet, akkor a megfelelőt tedd bele.
De csillámlapot is cserélni kellene, ha át van égve, mert amiatt is kiolvadhatott a biztosíték, amikor ívet húzott valamerre és mondjuk annak nyomát látod.
Ha letisztítható a felületről, még elmegy, ha átégett, az már nem jó, mert a legkisebb szenesedés is vezetőként viselkedik, onnan már csak súlyosbodik az állapot.
A működés egyébként kipróbálható a csillámlap nélkül, mivel a befröccsenő étel ellen véd, de azt nem teszel bele, csak vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!