Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A biztosíték a rossz ezek...

A biztosíték a rossz ezek szerint? Lent kifejtem bővebben.

Figyelt kérdés

Ma melegíteni szerettem volna valamit a mikróban, tálat forgatja, ventillátor működik, lámpa világít, az étel sajnos teljesen hideg maradt. A csillámfólián van 1-2 égéspötty, de ha ezzel lenne a gond, akkor furán szikrázna. Levettem a fóliát, magnetron is ép, égésnyomot nem látok. Leszereltem a mikró hátlapját, trafó ép, égésszag nem érződik.

Kivettem a trafó előtti 5 kv-os, 0,75 amperes biztosítékot, lemértem mérőműszerrel, nem mutat folytonosságot a műszer egyetlen ellenállás tartományában se. Ezek alapjána biztosíték a ludas? Biztosra szeretnék menni.

ma 16:13
1 2
 1/12 Kólauborkával ***** válasza:
Amennyiben nincs ellenállása (MOhm vagy nagyobb), akkor igen, a betét adta meg magát. Nem üveg? Mert akkor lehet látni a szétszakadozott, égett szálakat is.
ma 16:25
 2/12 A kérdező kommentje:

Nem üveg, ilyen típusú, csk fehér színű.

[link]

ma 17:07
 3/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Szét kell nyitni, ilyen nagyfeszültségű olvadóbiztosíték van benne:

[link]

Vezetnie kell természetesen.

ma 17:12
 4/12 Kólauborkával ***** válasza:
Igen, biztosan ez adta meg magát, főleg, ha a mérő sem mutat semmit. (Gondolom kipróbáotad a két elektróda egymáshoz érintésével ellenállásmérő módban, hogy a műszer működik)
ma 17:13
 5/12 Szirty ***** válasza:

Szakadt a biztosíték nyilván.

Ha cseréled akkor csak bele való nagyfesz biztosítékot tegyél bele.

A normál üvegcsöves biztosíték, ami 50-60Ft nem jó bele.

Igaz az 5kV-os biztosíték nem 50Ft, hanem 700-2000, de ha nem akarsz tüzet, akkor a megfelelőt tedd bele.

ma 17:27
 6/12 A kérdező kommentje:
Műszer működik persze, annyira zöldfülű nem vagyok.
ma 18:26
 7/12 A kérdező kommentje:
Erdélyből írok, amit linkelten, az kb. 3000 forintban, egyelőre elmegyek egy szervizbe, hadd lám, milyen árban van nekik, ha drága rendelek a netről. Nem szoktam ilyeneken spórolni. 24 éves mikró, 2 alkalommal volt csillám lemez cserélve a magnetron előtt, más baja nem volt.
ma 18:31
 8/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:

De csillámlapot is cserélni kellene, ha át van égve, mert amiatt is kiolvadhatott a biztosíték, amikor ívet húzott valamerre és mondjuk annak nyomát látod.

Ha letisztítható a felületről, még elmegy, ha átégett, az már nem jó, mert a legkisebb szenesedés is vezetőként viselkedik, onnan már csak súlyosbodik az állapot.

A működés egyébként kipróbálható a csillámlap nélkül, mivel a befröccsenő étel ellen véd, de azt nem teszel bele, csak vizet.

ma 18:46
 9/12 A kérdező kommentje:
Nyugi, azt is cserélek. Árulják nagyob darabban, méretre kell vágni és kell rá egy lyuk, a rógzítő csavarnak.
ma 19:49
 10/12 A kérdező kommentje:

Na szétnyitottam, azt az üvegbiztosítékot árulják külön is?

Így néz ki.

[link]

ma 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!