Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A biztosíték a rossz ezek...

A biztosíték a rossz ezek szerint? Lent kifejtem bővebben.

Figyelt kérdés

Ma melegíteni szerettem volna valamit a mikróban, tálat forgatja, ventillátor működik, lámpa világít, az étel sajnos teljesen hideg maradt. A csillámfólián van 1-2 égéspötty, de ha ezzel lenne a gond, akkor furán szikrázna. Levettem a fóliát, magnetron is ép, égésnyomot nem látok. Leszereltem a mikró hátlapját, trafó ép, égésszag nem érződik.

Kivettem a trafó előtti 5 kv-os, 0,75 amperes biztosítékot, lemértem mérőműszerrel, nem mutat folytonosságot a műszer egyetlen ellenállás tartományában se. Ezek alapjána biztosíték a ludas? Biztosra szeretnék menni.

dec. 16. 16:13
1 2 3 4 5
 21/41 Szervizmérnök úr ***** válasza:

20.

Ha képes lennél követni egy logikai szálat, 17. beírásom nem született volna meg, ha nem triggerel a 15 és 16, ami az előzmények fényében érdekes, hiszem már a 3. válaszomban mutattam, hogy igen, kapható önmagában a betét.

Tehát csak ezt próbáltam megerősíteni a 17. válasszal.

Utána triggereltél tovább (18) egy számomra nevetséges beírással, csak arra reagáltam (19). Itt mindennek megvan az oka.

dec. 18. 12:50
 22/41 A kérdező kommentje:
Mint már írtam, Erdélyből írok, egy megyeszékhelyről. Két szakboltban is árulják, üvegbistosíték 10 lej (kb. 800 forint), míg az A3-as méretű csillámlap 11 lej (kb. 900 forint). Szinte biztos, hogy mindkettő kínai gyártmány, de manapság az a hamisítvány, amit nem ott készítenek. Pár évet csak tart, ha nem, újból kicserélem. A csillámlap 5 életre elegendő.
dec. 18. 13:03
 23/41 Szirty ***** válasza:
Az okot ami megszülte a hozzászólást, vissza kellett volna tartanod... :)
dec. 18. 13:12
 24/41 A kérdező kommentje:
Újabb fejlemény, felszereltem a biztosítékot, elindítom a mikrót, furán zúg és mintha égésszag érződne. Zárlatos lenne a trafó és azért vágta volna ki a biztosítékot?
dec. 18. 16:32
 25/41 A kérdező kommentje:
Most már látszik az égésnyom a trafón sajnos😟
dec. 18. 16:50
 26/41 A kérdező kommentje:

[link]

Bekarikáztam, kezd leégni, ugye?

dec. 18. 17:11
 27/41 Szirty ***** válasza:

Az a vasmag hegesztése.

A tekercset nézd. Ha leégett a trafó akkor a tekercsen vannak égésnyomok (ami nem biztos hogy látható, mert belül is átéghetett).

dec. 18. 17:25
 28/41 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ne viccelj, az csak a vasmag hegesztése, már gyárilag úgy van összerakva:

[link]

Neked inkább a diódát kellene ellenőrizni, de vigyázni kell, a feltöltött kondenzátor megcsaphat, ki kell sütni.

dec. 18. 17:26
 29/41 A kérdező kommentje:
A tekercsen nincsenek égésnyomok, füstölni se füstöl. Dióda az melyik? Hogy tudnâm kimérni?
dec. 18. 17:45
 30/41 A kérdező kommentje:
De furán zúg, az mitől lehet?
dec. 18. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!