Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A biztosíték a rossz ezek...

A biztosíték a rossz ezek szerint? Lent kifejtem bővebben.

Figyelt kérdés

Ma melegíteni szerettem volna valamit a mikróban, tálat forgatja, ventillátor működik, lámpa világít, az étel sajnos teljesen hideg maradt. A csillámfólián van 1-2 égéspötty, de ha ezzel lenne a gond, akkor furán szikrázna. Levettem a fóliát, magnetron is ép, égésnyomot nem látok. Leszereltem a mikró hátlapját, trafó ép, égésszag nem érződik.

Kivettem a trafó előtti 5 kv-os, 0,75 amperes biztosítékot, lemértem mérőműszerrel, nem mutat folytonosságot a műszer egyetlen ellenállás tartományában se. Ezek alapjána biztosíték a ludas? Biztosra szeretnék menni.

dec. 16. 16:13
1 2 3 4 5
 11/41 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Noha csak a példa (kép) kedvéért linkeltem egy Amazon találatot (3.), de kapható több helyen, Kínából is rendelhető.
dec. 16. 20:01
 12/41 A kérdező kommentje:
De Kínából amíg ideér, vége lesz az orosz ukrán háborúnak😄
dec. 16. 20:06
 13/41 A kérdező kommentje:
Amúgy az üvegbiztosítékot villamossági szaküzletekben vagy barkácsáruházak villamossági részlegén is árulják? Egy Samsung szervizt tudok, ahonnan a csillámlapot szoktam venni, remélem, lesz ott. Ha netről rendelem, több napba is beletelik.
dec. 17. 06:39
 14/41 A kérdező kommentje:
Na találtam biztosítékot és csillámlapot is egy szakboltban, filléres tételek.
dec. 18. 07:25
 15/41 Kólauborkával ***** válasza:
Ilyen nagyfesz betét szerintem nem lesz üvegben (de tévedhetek is). Mindenképp ezzel megyező feszültségű és áramerősségű betétet vegyél!
dec. 18. 07:28
 16/41 Szirty ***** válasza:
Én is csak egyben láttam még a műanyag tokkal és vezetékkel együtt 2-3 ezer Ft-ért.
dec. 18. 07:48
 17/41 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ne vicceljetek, erre szoktam mondani, hogy nálunk van internet.

Linkeltem is egy Amazonos példát, de keresővel bárki találhat ilyeneket (az üvegcsöves alkatrészt).

Nem reagáltam a 12-re:

"De Kínából amíg ideér, vége lesz az orosz ukrán háborúnak"

Mert irreleváns.

Nyilván én is tudom, hogy idő kérdése*, de az is csak egy példa volt, vagy valaki gondolkodhat előre, hogy rendel párat tartalékba olcsón, hátha jól jön egyszer.

*Különben is vannak most már az akciós szállítások 1-2 hét alatt jönnek dolgok Aliexpressről.

dec. 18. 09:23
 18/41 Szirty ***** válasza:
Azt tudjuk hogy az interneten meg kínában _minden_ van, még fluxuskondenzátor meg örökmozgó is, de nem biztos hogy egy 160 Ft-os alkatrészt onnan rendelnék.
dec. 18. 10:11
 19/41 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Előbb még ezt írtad:

"Én is csak egyben láttam még a műanyag tokkal és vezetékkel együtt 2-3 ezer Ft-ért."

Amikor én kerestem ilyet (csak a betét), akkor sem volt 160 Ft-ért, most sem látok ennyiért:

[link]

Semmi gond nincs a Kínából rendelt olvadóbiztosítékokkal a szerviztapasztalatok alapján. Ugyanazt kapod bárhol máshol. Ők is Kínából rendelik, csak még hasznot is tesznek rá.

Úgyhogy számomra ez elég nevetséges kifogás, vagy minek nevezzem, tudatlanság, tapasztalatlanság, felesleges hiszti, akármi.

dec. 18. 11:31
 20/41 Szirty ***** válasza:

Így van. Azt írtam hogy nem láttam még tok nélkül ilyen biztosítékot.

Mindezt a hazai boltokra értettem.

De még így sem jelenti azt hogy nem létezik ilyen, mert nem azt írtam!

Miért akadtál meg azon hogy nem láttam még csak komplettet? Több helyen kerestem. Igen, az internet segítségével. Nem találtam, tehát hülye vagyok. :)

"Úgyhogy számomra ez elég nevetséges kifogás"

Nem kifogás volt, hanem tényszerű ok.

A 160Ft-ot nyilván úgy kell érteni hogy nagyságrendben ilyen értékű cuccból egy darabot nem rendelnék kínából.

És most jön a kifogás: mert valószínűleg nem éri meg.

Ettől te, vagy bárki más úgy csinálja ahogy akarja.

"vagy minek nevezzem, tudatlanság, tapasztalatlanság, felesleges hiszti, akármi."

Nem tudtad legyűrni az ellenállhatatlan kényszert hogy bárminek nevezd, aminek mindenképpen degradálónak, lenézőnek, negatívnak kellett lennie.

Szerintem az ilyesmi nem emel senkit éteri magasságokba.

Le kellene szoknod a rosszindulatú megjegyzésekről.

Főleg hogy te magad nem tűröd el mástól.

dec. 18. 12:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!