Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Más is megbánta hogy villanybo...

Más is megbánta hogy villanybojlerre váltott?

Figyelt kérdés
Egy hete váltottunk gázbojlerről villanybojlerre de nagyon megbántam. Ketten vagyunk,de sok a fogyasztásunk és már most kifogyott sokszor. Vissza lehet csinálni? Más is járt így?
nov. 15. 19:57
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
Én vagyok a 19-es válaszoló.nállunk is meg kellett szüntetni,egyik ismerősnél is.Szintén mind a 2 120literes.Aki nappalira kötötte az mind megvolt elégedve.
dec. 29. 07:28
 22/28 anonim ***** válasza:

Mert nem ismeritek azt a fogalmat, hogy ésszerű fogyasztás.

Vagy pedig erősen el volt vízkövesedve a bojler.

dec. 29. 07:37
 23/28 anonim válasza:
21-es vagyok.hát mi hárman vagyunk egy házban,és sose volt elég melegvíz.Pedig csak mosogattunk és fejenként 5 perc alatt lefürödtünk.Ismerősnél meg ketten laknak,és ők is gyorsan megfürödnek.Mégsem volt elég a melegvíz.
dec. 29. 07:45
 24/28 anonim ***** válasza:
Akkor a bojler vízköves.
dec. 29. 14:46
 25/28 anonim válasza:
Nem vízköves!
dec. 29. 14:51
 26/28 puritan ***** válasza:

Én nem bántam meg, mert meg sem fordult a fejemben a fürdőszoba felújításakor, hogy villanybojlert használjak melegvíz ellőállítására. A régi FÉG V4-est lecseréltem egy modernebb Berettára, ami szintén átfolyós rendszerű gázbojler. Így annyi melegvizem van mindig, amennyi szükséges.

Egy kádnak a megtöltésére a 120 literes villanybojler tartalma csak akkor elég, ha 60 fokra, vagy fölé van beállítva. Még egyszer megtölteni a kádat, pedig teljesen esélytelen, mindegy hány fokra állítod.

Ha megnézzük az anyagiakat is, nyáron, amikor nem megy a fűtés, 11-12 m3 a gázfogyasztásom havonta. Ebben benne van a melegvíz készítés, és a főzés gáztűzhelyen, de számoljuk úgy, hogy az összeset a bojler fogyasztotta. Az kb. 1800Ft. Nincs tapasztalatom, de a villanybojler szerintem ennek a többszörösét fogyasztja, még éjszakai árammal is.

dec. 29. 22:03
 27/28 anonim ***** válasza:
26-os: ez egyszerűen nem igaz. Nálunk a két bojler (120 literes és 80 literes) összesen 2200 forintot fogyaszt, és van bőven meleg víz. Vezérelt áramon. Nem kell folyatni ész nélkül.
dec. 30. 06:23
 28/28 anonim ***** válasza:

Hiszen most már nem csak éjszaka van kedvezményes árú villany (a vezérelt). Nappal is be szokott kapcsolni.

A gázbojler egyébként veszélyes.

dec. 30. 06:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!