Más is megbánta hogy villanybojlerre váltott?
Mert nem ismeritek azt a fogalmat, hogy ésszerű fogyasztás.
Vagy pedig erősen el volt vízkövesedve a bojler.
Én nem bántam meg, mert meg sem fordult a fejemben a fürdőszoba felújításakor, hogy villanybojlert használjak melegvíz ellőállítására. A régi FÉG V4-est lecseréltem egy modernebb Berettára, ami szintén átfolyós rendszerű gázbojler. Így annyi melegvizem van mindig, amennyi szükséges.
Egy kádnak a megtöltésére a 120 literes villanybojler tartalma csak akkor elég, ha 60 fokra, vagy fölé van beállítva. Még egyszer megtölteni a kádat, pedig teljesen esélytelen, mindegy hány fokra állítod.
Ha megnézzük az anyagiakat is, nyáron, amikor nem megy a fűtés, 11-12 m3 a gázfogyasztásom havonta. Ebben benne van a melegvíz készítés, és a főzés gáztűzhelyen, de számoljuk úgy, hogy az összeset a bojler fogyasztotta. Az kb. 1800Ft. Nincs tapasztalatom, de a villanybojler szerintem ennek a többszörösét fogyasztja, még éjszakai árammal is.
Hiszen most már nem csak éjszaka van kedvezményes árú villany (a vezérelt). Nappal is be szokott kapcsolni.
A gázbojler egyébként veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!