Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Más is megbánta hogy villanybo...

Más is megbánta hogy villanybojlerre váltott?

Figyelt kérdés
Egy hete váltottunk gázbojlerről villanybojlerre de nagyon megbántam. Ketten vagyunk,de sok a fogyasztásunk és már most kifogyott sokszor. Vissza lehet csinálni? Más is járt így?
nov. 15. 19:57
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
57%
Hány literes? Milyen melegre van állítva? Ha elég nagy, nem kéne kifogynia.
nov. 15. 20:03
 2/28 A kérdező kommentje:
120 liter éjszakain hamar kifogy
nov. 15. 20:20
 3/28 A kérdező kommentje:
5ösre kb 50fok
nov. 15. 20:20
 4/28 anonim ***** válasza:
31%
Jézusom...minden nap tele kád megy???
nov. 15. 20:24
 5/28 anonim ***** válasza:
62%
Annak bírnia kéne, 3 személyt is kibír.
nov. 15. 20:25
 6/28 anonim válasza:
39%
Ott más baj van. Talán pazaroltok?
nov. 15. 20:41
 7/28 A kérdező kommentje:
Olyan jó indulatuak vagytok...igen pazarlunk, ennyi. Szeretünk kenyelemben melegvizet fogyasztani
nov. 15. 21:33
 8/28 anonim ***** válasza:
12%

Az itteni tahókat engedd el a füled mellett, ezen az oldalon sokan csak azért vannak fent, hogy másokat becsméreljenek, mert azt hiszik, ettől a szánalmas életük jobb lesz.

Amúgy nyilván vissza lehet csinálni, bár szerintem az is megoldás lenne, ha nem 50 fokra fűtenétek fel. Az kb. semmi, persze, hogy elfogy, az nem is forró víz, hanem csak meleg. Feltekered mondjuk 80 fokra, nyilván amikor használjátok, több hideget engedtek mellé, és úgy valószínű már elég lesz.

nov. 15. 22:01
 9/28 puritan ***** válasza:
68%

Ahhoz, hogy megmondja valaki, hogy vissza lehet-e csinálni, sokkal több info kell.

Pl. Családi ház, vagy társasház?

Milyen gázbojler volt? Átfolyós rendszerű, nyílt égésterű?

A gázcsövek át lettek-e alakítva, ha igen hivatalosan, vagy a gázművek nem tud semmiről?

Mi lett a kéménnyel?

nov. 15. 22:05
 10/28 anonim ***** válasza:
68%

Vezérelt árammal szerintem is hamar kifogy a 120 literes bojlerből a meleg víz. Ha egyedül vagyok, akkor nekem mindig elég szokott lenni, de ha már mások is fogyasztják vizet, plusz még mosogatunk is, van úgy, hogy kihűl a víz. Ilyenkor nincs más megoldás, magasabb hőfokra kell állítani, ha több napra is jönnek hozzám. De ilyenkor meg én szentségelek, mert a szokásos beállításoknál szinte forró víz jön a csapból.

Megoldás lenne még, hogy lecsatlakoztatom a vezérelt áramról, de az elég macera, mert nálunk az óránál minden le van plombálva az elmű által, a furdőszobában meg nem tanácsos az árammal babrálni életveszély miatt.

Na meg az se túl jó, ha többet kell fizetni.

Nekünk átfolyós vízmelegítőnk volt előtte, ott ahhoz szoktunk hozzá, hogy a vizet elég erősen meg kell nyitni ahhoz, hogy egyáltalán érzékelje a vízmelegítő. Ehhez képest a villanybojlernél csak addig kell várni egy kicsit, amíg a csőből odaér a melegvíz, nem fontos ezerrel folyatni a vizet. Nekem bejön a villanybojler, mert jobban lehet spórolni a vízzel, és mivel a csatornadíj is az elfogyasztott vízmennyiséghez van kötve, többet lehet spórolni anyagilag.

Nyilván vissza lehet csinálni a gázos módszert, léteznek gázbojlerek is, mi is gondolkodtunk rajta annak idején, hogy villanybojler helyett inkább gázbojlert kellene felszerelnünk, de amikor megtudtuk, hogy gázbojlerből csak olyat árulnak, ami a fürdőszoba levegőjét használja el, és előfordulhat, hogy az égéstermék a fürdőszoba levegőjét rontja, inkább maradtunk a villanybojler mellett.

A kompromisszum mentes megoldás egy olyan gázbojler lenne, ami a kinti levegőt szívja be, és természetesen kintre is adja le az égésterméket. Parapetes kéménynek hívják azt hiszem, de olyat sajnos akkoriban nem árultak, amikor felújíttattuk a fürdőszobát. Nem tudom, mostanában mi a helyzet.

nov. 15. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!