Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Valaki aki gáztűzhelyről...

Valaki aki gáztűzhelyről villanytűzhelyre váltott?

Figyelt kérdés

A kérdés arra vonatkozna, hogy főzési szokások nem változásával (nyilván drasztikusan nem változtak) mennyivel lett magasabb a villanyszámla?

Egyéb tapasztalatok? Milyen villanytűzhelyt éri meg szerinted vásárolni?

2011. jún. 9. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Kicsit off a válaszom, csak figyelmeztetni akarlak, mert van olyan ismerősöm aki váltott, és nagyon nem jött be neki, énis használtam már, arra kell figyelni, hogy sokkal lassabban történnek a változások, tehát nem úgy megy mint gáznál, hogy ki akar futni, temeg lezárod és kész. Sokkal lassabban melegszik és sokkal lassabban hül le. De hogy kicsit a kérdésedre is válaszoljak, mi villanysütőre váltottunk gázos sütőről, és nem lehet észrevenni a változást. Igaz 4fős család, tehát ez attől is függ, mennyit használtok most, egy kétfős lakásban, házban lehetséges hogy észrevehető a különbség.
2011. jún. 9. 22:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem kombi tűzhelyem van!Két lap gáz, két lap villany az elv ahogy használjuk amit lehet kisebb hőfokon tovább főzni azt villannyal csináljuk: pl:töltöttkáposzta vagy befőzés és kész ételek melegítése,a többit gázon!
2011. jún. 9. 22:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha kehet a sütő ventillátoros legyen az egyenletes hő eloszlás miatt ez kombiba 70e.Úgyanez hőfokszabályzós de ventillátor nélkül 39e.Mindkettő van és nagyon bevált Gorenje és orion.Ha nincs gáz csak villany 30e től már van!Csak ehhez meg kell nézni a lakás hálózatát elbírja-e?!
2011. jún. 9. 22:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Én pont amiatt, amit az első kommentező írt nem akartam olyan tűzhelyet, aminek a főzőlapja villannyal működik. Így lett csak a sütő rész elektromos, a főzőlap pedig gázzal működő.

Sajnos nekem nincs összehasonlítási alapom, hogy drágábban vagy olcsóbban jövünk ki, mint egy gáztűzhellyel, ugyanis nekünk ez az első tűzhelyünk..

2011. jún. 10. 10:52
 5/8 anonim ***** válasza:

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:34

Miért így csináltátok? Olcsóbban jöttök ki? :) Egyébként ilyen megoldásról még nem is hallottam. Ha kis lángon használod az elektromos főzőlapot, az olcsóbb, mintha kis lángon használsz egy gázfőzőlapot? Sokat tudtok így spórolni?

Bocsi a sok kérdésért, csak érdekelne..:)

üdv.

2011. jún. 10. 10:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Milyen villanytűzhely? Használtam már párat. Tapasztalat:

Hagyományos vastaglapos: Ha lekapcsolom, akkor még vagy 5 percig főz.

Kerámialaps, infra (ez manapság amit kerámialaposnak hívnak): Nagyon ingadozik az ereje és 1-2 percig még melegít.

Indukciós: Érzésre ugyanolyan, mint a gáz. Csak épp mágnesezhető talpú edény kell hozzá. (szerintem a legjobb)

2011. jún. 10. 12:23
 7/8 anonim ***** válasza:
A tegnapi 22:34 és 22:41-es vagyok.Nem a sporólás volt a fő szempont,hanem a tulajdonsága! Mivel a villany kevésbé intenzívebben de egyenletesebben melegít,kevesebb odafigyelést igényel,nem ég le olyan gyorsan!
2011. jún. 10. 20:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Énnekem a gázt akkor is kell fizetnem ha nem használom általány van szal nekem a sütője villanyos légkeverő minden funkciós a felső része meg gáz a sütőben jobban sülnek a dolgok és szebben nekem beépitett tüzhelyem van
2011. jún. 10. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!