Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Gáztűzhelyről áttérek villanyr...

Gáztűzhelyről áttérek villanyra. Mire figyeljek, mire vigyázzak?

Figyelt kérdés
Olyan lakásba költözök, ahol villanytűzhely van. Eddig gázon főztem, azt ismerem. Mire figyeljek a villanynál? Hamarab készül az étel, vagy nem? Leégés, kifutás? Tanácsokat kérek, köszönöm!
2009. okt. 10. 15:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne tudni milyen a tűzhely...

Egyébként nem készül el az étel hamarabb. A régi tűzhelyek lassabban melegedtek fel, de az új készülékeknél már ez sem feltűnő jelenség.

Ha vastag vas lapos tűzhely, akkor elég sok a maradékhő, érdemes kikapcsolni a tűzhelyet a főzés vége előtt 5-10percel, így energiát spórolhatsz vele.

Az új készülékeknél maradékhő kijelzés is van.

Az edény aljának teljes felületét melegíti, így talán picit gyorsabban melegíti fel ugyanazt a mennyiséget, mint a gáz. Használtam villanyt és gázt is már... nem égett le a villanyon sem amit nem felejtettem ott :)

2009. okt. 10. 17:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Egyszerű, új kerámialapos villanytűzhelyről beszélek.
2009. okt. 10. 22:53
 3/5 anonim válasza:
Ne könyökölj a sötét korongokra főleg ha nemrég még főztél rajta!
2009. okt. 11. 00:24
 4/5 anonim válasza:
a villanyszámlára
2009. okt. 11. 20:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem főzök, ezt édesanyám teszi, de Nekünk is volt mindkettő, most gáz van.

Annyit talán segíthetek, hogy a tejet igen könnyű odaégetni vele, persze ha van valami hiperszuper edényed akkor nem.

Az utolsónak igaza van! A villanyszámlára!

2009. okt. 16. 08:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!