Más is megbánta hogy villanybojlerre váltott?
Tahóság kimondani az igazságot hogy sokat fogyaszt?
Mert ez az igazság, hogy sokat fogyaszt. Ez nem a bojler hibája. Az szegény tárol annyi vizet amennyit, azt fel tudja melegíteni X wattal és kész. Mást nem tud csinálni.
A problémát a kérdező tudja megoldani. Vagy változtat a melegvíz fogyasztási szokásain, vagy más megoldást keres melegvíz előállítására. Ennyi. Lehet kapni nagyobb bojlert, lehet berakni mégegyet, visszatérhez a korábbi gázos megoldásra. Vagy csináltat napelemes rendszert (ha lehet). Ja hogy ez pénzbe kerül? Hátkérem nincs ingyen ebéd.
Érdekes, pl. húgoméknak, két személynek elég a 120-as, pedig nem fukarkodnak a melegvízzel, pluszban a konyhába is a bojlerről lett a melegvíz átvezetve.
Igaz nem 50°C-os "lajhavízre" van a termosztát beállítva. 🫢
De ugye a tahók mi lennénk! 😅
"Szeretünk kenyelemben melegvizet fogyasztani"
Bizony változtatni kell kicsit a szokásokon.
A vezérelt árammal működő 80 literes is elég 2 személynek.
Kicsit segíthet ha 50 fok helyett kb. 65 fokra van beállítva.
Ennek két előnye is van. Egyrészt nem telepszenek meg benne a baktériumok, a víz nem lesz büdös. Az 50 fokot túlélik.
Másrészt a meleg víz kicsit tovább ki fog tartani mert ugyanannyi komfortmeleg vízhez kevesebb meleg víz kell.
Sajnos ettől kicsit gyorsabban fog vízkövesedni.
Mi négyen vagyunk egy 120-as bojlerra. (két felnőtt + két gyerek)
Nagyon ritkán, nyáron előfordul, hogy nekem nem jut forró víz, tusolás közben érzem, hogy folyamatosan hűl le. Ilyenkor turbóra veszem a tempót, és lemosom magam két perc alatt. (víz, tusfürdő, víz és kész). De ez kb. havonta 2-3 alkalom
De olyan, hogy a 3 másik tag után nekem egyáltalán ne legyen meleg (vagy minimum langyos) vizem, egyszer sem fordult elő.
Nem bántam meg. Sőt azt sem, hogy a gáz bevezetésekor meghagytam a villanybojlert is. Két csap átállításával lehetett váltani, hogy melyikről menjen a használati melegvíz.
Pár éves, de már garancián túli korában jól is jött, betojt a kombikazán váltószelepe, ami a fűtés / használati melegvíz között váltott. Csöpögni kezdett, nem mindig váltott. A cseréje horror árú lett volna, így visszaálltunk villanybojlerre.
A csöpögés meg kb. egy év alatt elmúlt, ahogy a váltószelep szép lassan bevízkövesedett (és egyúttal mozdíthatatlanul fűtés állásban maradt). A kazán már 24 éves, és amúgy köszöni, jól van.
Nekünk is 120 literes villanybojlerünk van, négyen vagyunk. Elég a víz.
Vezérelt árammal megy, és elég gyakran bekapcsol a bojler fűtése. Plusz nem folyatjuk a vizet pazarlóan.
Meg kell maradni a szerény keretek között, és akkor nem lesz túl nagy a számla.
19-es: ezt meg honnan veszed? Nálunk két villanybojler van, 120 literes és 80 literes. Mindkettőt felfűti rendesen a vezérelt áram.
Még hogy megszüntetni az éjszakai áramot!!! (Helyesen: vezérelt áram). Ez butaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!