Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Nem elég hideg a víz, ami a...

Nem elég hideg a víz, ami a csapból folyik, van megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a problémám, hogy most költöztünk el és nem elég hideg a víz, hiába engedem ki, ivásra pl alkalmatlan, mert ahhoz “langyos”.

Van valami gép, ami erre a célra jó lenne - hideg és iható - vizet “készít”, de nem foglal sok helyet? Utóbbi nagyon fontos lenne, mert sajnos nincs túl sok hely a konyhapult alatt neki.

aug. 29. 07:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
21%
#9 Gondolom melegebbet akartál írni... egyébként feltételezem, hogy sokkal melegebb, mint amit a nyári meleggel magyarázni lehetne, és télen sem lesz sokkal hidegebb.
aug. 29. 09:27
 12/22 anonim ***** válasza:
77%

A víz a föld alatti csövekben még viszonylag hidegen jön. Amikor feljön a föld alól, onnantól kezdve az épület falazatában fut. Ebben a tetű melegben pedig a falak bizony igencsak fel tudnak melegedni. A fallal együtt melegszik a cső, a csőben a víz.

Ha most költöztetek, akkor ráadásul jó eséllyel sokáig nem folyt a víz, csak pangott, melegedett a csőben.

Ilyenkor több percig is eltart, amíg a folyó víz lecseréli (kinyomja) a csőben pangó vizet, és utána még a vízvezetéket is vissza kell hűtenie. Amikor beáll az "üzemszerű" használat, tehát viszonylag sokat használjátok, akkor ez egyre rövidebb lesz, mert egy-egy napon többször is "átmossátok" a vezetéket a friss, hűvös vízzel, ez egy idő után lehűti maga körül is a csövet, meg körülötte a falat.

Aztán meg előbb-utóbb csak jön a hűvösebb idő, ahogy az épület hűlik, úgy fog a csapból folyó víz is hűvösödni.

aug. 29. 09:28
 13/22 anonim ***** válasza:
30%
Persze, hogy melegebbet akartam írni. 9.
aug. 29. 09:32
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, megoldható-e a csövek szigetelése, talán segítene.
aug. 29. 09:34
 15/22 anonim ***** válasza:
74%

Átfolyós hűtők léteznek. Bár én eddig csak ipari kivitelben láttam. Kocsmába, konyhába, stb.

[link]

Nem hiszem hogy megédné egy alsó hangon 200-250ezres gépet beszerezni napi néhány liter hideg víz miatt.

Sajnos nyáron, főleg panelben ez van, meleg a hidegvíz is. Nem tudom a sok nagyokos aki szigetelni, meg kifolyatni akar hol él.... Még falun is langyos a melegvíz pedig itt végig a földben megy a domboldalban lévő tartályig és onnan vissza a rendszerbe. Egy beton duzsungelben ahol minden is felmelegedett a hetek óta tartó forróság miatt hiába szigetelsz meg folyatsz, nem lesz hidegebb tőle a víz.

aug. 29. 12:14
 16/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:
48%

Ha nem akarsz új hűtőszekrényt venni (ami például hálózatra köthető szűrőbetétes vízadagolóval is ellátott), akkor:

[link]

A találatok közül nem mindegyik természetesen.

[link]

Itt is csak a releváns találatok számítanak.

Nem akartam külön kiemelni, reklámozni, amelyik tetszik.

aug. 29. 12:26
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Miért rossz ötlet a csövek szigetelése?
aug. 29. 13:08
 18/22 anonim ***** válasza:
42%
Azért az gáz hogy a hűtőt nem ismeri valaki.
aug. 30. 07:05
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Ja, hogy lepontozni könnyebb, mint megmagyarázni, az más, nem is tudom, mit vártam...
aug. 30. 07:18
 20/22 anonim ***** válasza:

#19 Körülményes, rengeteg melóval (és költséggel) jár kibontani a vezetéket, esetleg kicsit távolabb tenni egymástól, beburkolni (az egész épületben, több szobán keresztül), visszafalazni, majd csempézni, glettelni, festeni.

Csak egy pár szoba kifestésére félmilliókat mondanak be faarccal a szobafestők, itt meg még a vizesnek is jönnie kéne, épp csak a kőművesnek, meg a tetőfedőnek nem.

Ha meg magadnak csinálod, akkor is szét kell bombázni a lakást.

Egy millió alatt nem fog megállni. Cserébe 5 fokkal hűvösebb vized folyik ki a csőből. Nekem ez nem tűnik túl arányosnak, valószínűleg másoknak sem. A másik megoldás ugyanis az, hogy ilyenkor kifolyatod a vizet naponta kétszer, ez belekerül mondjuk 10-10 liter ivóvízbe. (Ha nagyon akarod, kiadhatod a kutyának, locsolhatsz virágot, fel is moshatsz vele, tehát nem is feltétlen vész el, nem feltétlen pazarlás.)

Napi 20 liter az 50 nap alatt egy köbméter, az kb. 1000 Ft. 1 millió Ft árú vizet (1000 köbmétert) 50 ezer nap alatt fogsz kifolyatni. Mivel ezt csak a nyári hónapokban kell játszani, akkor sem mindig, de legyen másfél hónap pusztulat meleg, 45 nap évente. Legyen 50, hogy könnyebb legyen vele számolni!

Tehát 1000 nyár múlva hozza be a munka 1 millió Ft-os költségét, hogy megcsináltatod. Az Úr 3024. évének augusztus havának végére pénzednél vagy.

aug. 30. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!