Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Fel lehet szereltetni egy új...

Fel lehet szereltetni egy új klíma helyére egy régit?

Figyelt kérdés

Az albérletben elromlott a klíma (10+éves) többször jeleztem a tulajnak hogy klíma nélkül nem lehet megmaradni az albérletben, de mindig azt kaptam meg hogy "Ez nem az ő gondja, vegyek oda egy új klímát ha ez ennyire fontos".

Ne most vennék oda egy új klímát , viszont ha elköltözök nem akarom ott hagyni neki mivel soha semmiben nem lehet vele tárgyalni, és rossz a viszonyunk. A tervem az lenne hogy a régi klímáját valahol eltárolom és amikor költözök el akkor egy szerelővel visszarakatnám a régi nem működő klímát az újat megelvinném.

Szerintetek ez megoldható lenne? A régi klímában elvileg van még gáz, az nem szökött el, nem veszélyes gázzal együtt tárolni ?

2024. jún. 23. 00:59
 1/10 anonim válasza:
13%

Egy ilyen öreg klíma javítása lehet olcsóbb lenne, mint venni újat?

Lehet egy alapos takarítás megjavítaná.

Gáz helyett inkább valami olaj van a klíma kompresszorban. A hűtőgépeknél van ammónia. Ne tárold azért tűző napon.

2024. jún. 23. 01:17
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Ez a mutatvány jó eséllyel drágább mint a klima.
2024. jún. 23. 03:04
 3/10 anonim ***** válasza:
20%
vegyél mobil klimat amit be raksz szobába azt kész illetve van ablak is azt is kinyithatod akkár az összeset.
2024. jún. 23. 05:17
 4/10 anonim ***** válasza:
16%
klima nem lėtszüksėglett igy tulajkėnt ėn sem tartanám fontosnak hogy vegyek és szereltesekbe egy ujat.
2024. jún. 23. 05:18
 5/10 anonim ***** válasza:
18%
4es, nekem meg nem létszükséglet időben fizetni a bérleti díjat így ezt nem tartanám fontosnak, ugye megérted. Meg ha így szívózna a tulaj velem, véletlenül elkezdenének elromlani a létszükségleti dolgok pl hűtő, kazán stb és cseréltethetné különben bíróság:-D
2024. jún. 23. 07:01
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

5

Az albérleti díjat bizony letszukseglet időben fizetni. Ha nem teszed, akkor viszlát.

"Meg ha így szívózna a tulaj velem, véletlenül elkezdenének elromlani a létszükségleti dolgok pl hűtő, kazán stb és cseréltethetné különben bíróság:-D"

Bizony, bíróság lenne ebből, méghozzá szándékos rongálás és karokozas miatt. Megintcsak pápá, mehetsz amerre latsz.

2024. jún. 23. 07:05
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

6os és hogy bizonyítod be? :-D Nem nehéz tönkretenni az eszközöket, elég rendszeresen forró ételt tenni a hűtőbe, nyitva hagyni az ajtaját stb..nincs ember aki bebizonyítaná hogy direkt volt:-D

és ha ilyen féreg tulajom lenne már rég ott se lennék, szerencsére vannak normálisak is. És nem, nekem aztán nem létszükséglet időben fizetni. Ha a tulaj ilyen akkor én is. Ha normális, akkor én is(pl a múltkor én intéztem neki a saját lakásába ingyen festést)

2024. jún. 23. 07:12
 8/10 Gugu Gabor ***** válasza:
49%
Neharagudj de ha a lakást mosógéppel, klímával, vagy triceratopssal vettem ki akkor azért fizetek, klima nélkül nyilván alacsonyabb a bérleti díj.
2024. jún. 23. 09:04
 9/10 A kérdező kommentje:

Minden évben tavasszal SAJÁT költségemen hívok klímást és szervizeli , átmossa, fertőtleníti ha kell gázzal tölti. ( Allergiás vagyok és konnyen megbetegszem ha nincs kitakarítva) Szóval tuti hogy karban van tartva. Viszon most Áprilisban a szerelő jelezte hogy leolvadtak a vezetékei a klímának és hogy ez így nagyon tűzveszélyes. Akkor valahogy helyre pofozta , most a napokban viszont működés közben szikrázott egyett és leállt. Égett szaga volt. Már Áprilisban jeleztem a tulajnak hogy készüljön anyagilag mert a klímája leéghet bármikor szóval valamikor jó lenne majd ha cserélné. Természetesen rögtön azt mondta , "Ha klímát kell nekem oda venni akkor fel is út, le is út. :D " Vissza kérdeztem hogy oké nem gond, de hogy képzeli hogy bárki kiveszi majd ilyen áron a szutykos kis albérletét a 13.emeleten NEM MŰKÖDŐ klímával?

Majd rám nyomta a telefont.

(A 13.emeleten panelban csütörtökön 35 fok volt nyitott ablak mellett!!! Szóval nem, a nyitott ablak nem megoldás, a klíma meg életveszélyes.)

Én találtam egy klíma akciót és megrendeltem, felraknak a saját költségemen egy újat, de ezer biztos hogy ilyen hozzáállás után nem vagyok hajlandó ott hagyni a 400ezres klímát ha költözök.

Inkább visszaraknám azt az égett szagú szart, veszélyeztesse nyugodtan a tulaj a saját vagy mások életét vele de az enyémet nem fogja.

2024. jún. 24. 00:30
 10/10 anonim válasza:
Én is vinném. De ott kezdeném, hogy soha nem bérelnék lakást ekkora f@szkalaptól. Magyarországon ennek nincs kultúrája (mint ahogy sok minden másnak sem), így én azt szoktam mondani, hogy (amennyiben klímás a lakás, ezt nézem meg legelőször, létszükséglet) elsődlegesen tulajdonost bérelek. Minden más csak utána jön! Az hiányzana, ha még a csomó pénz kifizetése közben idegelném magam valami kretén miatt. Elég jó emberismerő vagyok, és amikor a lakást kiveszem, mindig "tesztelem" a tulajdonost, kifejezetten komolyan felkészülök előtte. Ha ott valami bibi van, még ha tetszik is a kégli, agyő! Hála az égnek (lekopogom) teljesen ideális a viszonyom vele, persze kettőn áll a vásár. Sosem értettem, hogyan lehet kivenni lakást egy baromarctól... hiszen azzal én magam hatalmasat szívhatok. persze, van ebben szerencsefaktor is, tudom, de tegyük meg előzetesen, amit lehet.
2024. júl. 11. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!