Klímát szereltetnék, két szobás panelba. Az egyik szobába lenne csak, ha 3.5kwH-sat szereltetek vajon mennyire tudja lehűteni a másik szobát? Az ablaknál lenne rögtön mert nem akarom végigcsövezni a falat esztétikai ( +költség ) okokból. Vélemény?
kérdés hol van hozzá képest a másik szoba és mennyire tudja átfújni a levegőt.
Nálam például totál esélytelen volt, a levegőnek 180 fokot kellene fordulnia hogy átmenjen a másik szobába.
Esetleg nézz utána olyan berendezésnek amelyik 1 kültéri két beltérit el tud látni.
Ez az elrendezés és az ablaknál szokta mindenki elhelyezni mert:
1) Csúnya a csövezés végig a szobán )
2) Megdobja nagyon a költséget ha +4-5 méteren át csövezni kell, mellesleg nem is tudom mennyire hatékony úgy...
Ha nagyobb lenne az előtér és a szobaajtók állandóan nyitva lennének akkor lenne rá esély. De akkor is úgy, hogy az egyik szobában hideg van és már szinte fázol míg a másikban csak szimplán nincs már meleg.
Laktam kicsit hasonló lakásban. Csak egy szobában volt klíma a többiben nem. A klíma állandóan folyamatosan dolgozott és a szobaajtó folyton nyitva volt. Le tudta hűteni a többit, de olyan áron, hogy szinte fáztál a klímás szobában, tehát egyenlő hőmérséklet messze nem volt. Viszont valóban elviselhetőbb volt a többi szobában is a hőmérséklet.
A 'Megoldás' az lenne, hogy plusz pénzért nem az ablakhoz szereltetem a beltéri egységet hanem a szoba sarkába és onnan a folyosón átfújja a levegőt a másik szobába is.
Ez viszont egy nagyon hosszú csövet és elég sok extra pénzt jelent, még nem tudom pontosan mennyit.
5.6 m hosszú a szoba, szerintem egy 100,000-el lehet hogy drágábbra jön ki de nem tudom.
Ezt nem lehet egy beltérevel lehűteni még akkor sem ha az ajtón keresztül átfújatod a folyón a levegőt. És még csak hatékony sem lenne, sokat fogyasztana.
Ahogy korábban mondtam: két beltéri, egy kültéri (multi split) berendezés kell.
Az szobákban a konyha felöli falra kell rakni a beltériket, a kültérit meg a konyha ablaka mellé. Onnan az egyik beltéri közelebb lesz és a másik irányba sem kell 2,5 méternél többet lecsövezni.
Még egy prosztó megoldás lehet. A két szobát összekötni egy vastagabb csővel és a csébe ventillátort szerelni és a klímás szobából áthúzatni a hidegebb levegőt a másikba. De ehhez kellene egy 150-es cső legalább, hogy legyen is légszállítás.
8-as köszi a tippet. Látok lakásokat, igaz keveset ahol a végig csövezték az ablaktól a szoba sarkába, de általában nem az a jellemző, hogy ott lenne a klíma. Gondolom ár miatt főleg, de ki tudja lehet tényleg nincs értelme ennyire 'elvinni'.
Multi split-et nem szeretnék, nekem az most nem férne bele a keretbe.
Lehet akkor két db monosplit lesz, de az egyiket csak pár év múlva.
Kérdés, hogy engedik e, de láttam olyan lakást ahol 3 db kültéri egység van, szerintem 2-őt engednek, 1-et tudom h igen :-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!