30 éves bojler mennyire képes megemelni a számlát?
Sosem volt vízkőtelenítve.
Egy adott háztartás elég magas áramszámlát kap és eszembe jutott, hogy talán a nem karbantartott bojler lehet az oka. De nem vagyok hozzáértő.
Pont az a blöff amit a villanyász bemond a néninek, hogy leeszi az otthonkáját a bojler.
Közben meg csak a villanyász akar egy kis pénz keresni, semmi több.
te írtad a választ? :)
Nincs vele semmi gond.
Amivel gond van az, hogy nem vetted figyelembe azt amit írtam.
Sejtettem egyébként hogy ebből is "ki a hülyébb" vetélkedő lesz, de nem miattam.
#9: hát kezdetnek próbálj meg egy 40W-os izzót berakni abba a takaródobozba.
Én pár percet adnék neki, hogy szétégjen bent minden.
Amúgy évekig foglalkoztam villamos gépek és vezérlések melegedés merésével, zárt műanyag burkolat alatt nehány W-nál több nem marad meg békében.
Véleményem szerint alaptalan és durva túlzás amit írsz.
Én meg hűtőfelületeket méreteztem és elég jól tud diszipálni egy ekkora vaslemez levegőn, még zárt térben is.
Ha azt gondolod hogy a levegőtől (légáramlástól) elzárt felület nem tud hűlni egy üres légtérben, akkor szerintem tévedsz.
Elég lenne az egész bojlert egy műanyag dobozba zárni.
Nem kellene hőszigetelő.
#16: a tömör műanyagnak is rossz a hővezetése, nyilván nem annyira, mint a pur habnak vagy habszivacsnak, de igen nagy deltaT kell ahhoz, hogy nagyobb teljesítményt tudj disszipálni egy műanyag házon keresztül.
Csak tájékoztatáskeppen a bojler a teljes szigetelt fémfelületén kb 40W disszipál folyamatosan (katalógusadat szerint)
Kérdező jó lenne ha adnál kis információt!
Mennyről mennyi lett az a számla? Hány kWh-t fogyasztott az ingatlan, milyen más fogyasztók vannak még, hogyan használják a bojler - hányan fürdenek és hányszor, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!