Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » 30 éves bojler mennyire képes...

30 éves bojler mennyire képes megemelni a számlát?

Figyelt kérdés

Sosem volt vízkőtelenítve.

Egy adott háztartás elég magas áramszámlát kap és eszembe jutott, hogy talán a nem karbantartott bojler lehet az oka. De nem vagyok hozzáértő.

2023. aug. 3. 13:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%

Pont az a blöff amit a villanyász bemond a néninek, hogy leeszi az otthonkáját a bojler.

Közben meg csak a villanyász akar egy kis pénz keresni, semmi több.

2023. aug. 3. 17:05
 12/26 Szirty ***** válasza:
40%

te írtad a választ? :)

Nincs vele semmi gond.

Amivel gond van az, hogy nem vetted figyelembe azt amit írtam.

Sejtettem egyébként hogy ebből is "ki a hülyébb" vetélkedő lesz, de nem miattam.

2023. aug. 3. 17:40
 13/26 anonim ***** válasza:
84%

#9: hát kezdetnek próbálj meg egy 40W-os izzót berakni abba a takaródobozba.

Én pár percet adnék neki, hogy szétégjen bent minden.

Amúgy évekig foglalkoztam villamos gépek és vezérlések melegedés merésével, zárt műanyag burkolat alatt nehány W-nál több nem marad meg békében.

2023. aug. 3. 17:42
 14/26 Szirty ***** válasza:
40%

Véleményem szerint alaptalan és durva túlzás amit írsz.

Én meg hűtőfelületeket méreteztem és elég jól tud diszipálni egy ekkora vaslemez levegőn, még zárt térben is.

2023. aug. 3. 17:48
 15/26 anonim ***** válasza:
79%
#14: ha bezárod egy műanyag dobozba, nem tud hova disszipálni, illetve ahhoz, hogy eleget disszipáljon nagyon magas hőmersékletre kéne melegednie, de ott már engednek a műanyagok.
2023. aug. 3. 17:57
 16/26 Szirty ***** válasza:
40%

Ha azt gondolod hogy a levegőtől (légáramlástól) elzárt felület nem tud hűlni egy üres légtérben, akkor szerintem tévedsz.

Elég lenne az egész bojlert egy műanyag dobozba zárni.

Nem kellene hőszigetelő.

2023. aug. 3. 18:20
 17/26 anonim ***** válasza:
84%

#16: a tömör műanyagnak is rossz a hővezetése, nyilván nem annyira, mint a pur habnak vagy habszivacsnak, de igen nagy deltaT kell ahhoz, hogy nagyobb teljesítményt tudj disszipálni egy műanyag házon keresztül.

Csak tájékoztatáskeppen a bojler a teljes szigetelt fémfelületén kb 40W disszipál folyamatosan (katalógusadat szerint)

2023. aug. 3. 18:28
 18/26 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező jó lenne ha adnál kis információt!

Mennyről mennyi lett az a számla? Hány kWh-t fogyasztott az ingatlan, milyen más fogyasztók vannak még, hogyan használják a bojler - hányan fürdenek és hányszor, stb.

2023. aug. 3. 18:46
 19/26 Szervizmérnök úr ***** válasza:
40%
2023. aug. 3. 19:28
 20/26 anonim ***** válasza:
79%

"te írtad a választ? :)"

Nem.

2023. aug. 3. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!