Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Melyik Fí relé fog oldani...

Melyik Fí relé fog oldani elobb és miért?

Figyelt kérdés

Adott egy főaramkori relé, 30 mA kuszobertekkel, 64A túláramvédelmi értékkel, valamint adott egy dugaljzagba dughato relé szintén 30mA/13A tularamvedelmi ertekkel. Beledugok egy melegszendvicssutot ami szerintem 'x' ido utan föld/nulla zarlatos. Melyiket fogja elobb oldani ha hibas a keszulek es MIERT? Mert ugye 30mA mindkettő es nem a tulterheles miatt old. (Szoval tokmindegy hogy az egyik 64,a masik 13 ugye?)

Koszonom a válaszokat.

2023. márc. 18. 17:58
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"nem úgy, mint a “vitapartnerem”"

Ha rám gondolsz a #15 hozzászólásom miatt, hát ez, amit írtál, ennek semmi köze nincs az én hozzászólásomhoz.

Ami meg a #19 hozzászólásodbéli "akkor várom" felszólítást illeti, épp ma délelőtt írtam meg a válasz felét, de akkor most már nem írok többet:

"mert én másképp tanultam/tudom."

Azt nem csodálom, mert nincs rendesen leírva ez szinte sehol.

Egyrészt sajnos szerencsétlenül keveredik a szóhasználat, mert a kiegészítő szót azt az ember nyugodtan értheti úgy is, hogy "amiről eddig volt szó, azt tovább fejlesztve" Konkrétan példát mondva, a tárgyalt témakörben, a hibavédelemben, mondjuk a túláramvédelem kapcsol le, és a lekapcsolás érzékenységét és gyorsaságát fokozandó ezt kiegészítjük egy áram-védőkapcsolóval. Ezzel a megfogalmazással nincs semmi baj. Csak onnan lesz ez baj, hogy a szabvány szerinti kiegészítő védelem az meg nem a védővezetős hibavédelmet egészíti ki, hanem az ember védelmét., egy másfajta veszélyforrás ellen - az ellen, hogy belenyúlva a törött készülékházba az áramvezető részeket megérintve.

Két villanyszerelő szakmai ismeretek könyvet ismerek a közelmúltból, a Dienes-Kliment-et 2006-ból, és a Malmos-Orlay-Tegyeit 2022-ből, ezek mind nagy szakmai fejek, és mégis ezt a témát elkeverték. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Biztonságtechnikai Szakbizottsága nem keveri, ők...

Ekkor elmentem ebédelni, aztán aludtam egyet. Befejezni már akkor nem fejezem be a mondatot, majd az "érintésvédelmi szabványban", a 41-es kötetben írt szövegből idézeteket akkor már nem emelem be, és a szakirodalomból sem másolom be az idézeteket, de jelenleg meztelenül, normálisan, szókimondóan, hogy mi a kiegészítő védelem, az egy szabványban van leírva (azaz én egyben találtam meg), ami szabványt Szirty említett az elején. Ez viszont angol nyelvű. Kérdésem az, hogy megy-e az angol, akkor bemásolom, ha nem, akkor lefordítom, oszt beírom.

2023. márc. 22. 15:18
 22/22 Kólauborkával ***** válasza:
Az angol még menne is, de sajnos a szabványokból nagyon szegényes a gyűjteményem….
2023. márc. 22. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!