Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Nem indul el a hősugárzó...

Nem indul el a hősugárzó lapátja, viszont kattan a relé benne, amikor bekapcsolom. Valakinek valami ötlete, mi történhetett vele?

Figyelt kérdés
Nem esett le, nem történt semmi külsőleg, amitől elromolhatott
2023. jan. 25. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Csapágyazása megkopott, kotyog a tengely, már nem tudja forgatni.

Tudsz olyat mondani, ami örökéletű. Talán, de a ventilátor nem lesz benne.

Lehet a hőkioldója kattan, ha nem fújod le a meleget, elolvadhat..

2023. jan. 25. 13:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Pl elromlott a motor ami forgatja
2023. jan. 25. 14:37
 3/7 Szirty ***** válasza:

Ezekben a ventilátorokban jellemzően siklócsapágy van.

Az meg hosszabb használaton kívül töltött idő után hajlamos szorulni.

2023. jan. 25. 14:42
 4/7 Szirty ***** válasza:

"Csapágyazása megkopott, kotyog a tengely, már nem tudja forgatni."

Olyankor nem szorul meg hanem zörög...

2023. jan. 25. 14:43
 5/7 anonim ***** válasza:
KIHÚZOTT állapotban próbáld meg a lapátot valamivel megmozgatni fogpiszkáló, szívószál. Ha könnyen mozdul akkor nem a csapágy a rossz, hanem a motor más része vagy a bekötése
2023. jan. 25. 15:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen igazad van, de találkoztam olyan kismotorral, hogy annyira lógott már a csapágya, ha áramot kapott odarántotta az állórészhez, azért nem indult.

Azt ne kérdezd, mert jogos lenne, hogy került ebbe a helyzetbe, azt nem tudom.

Kézzel forgatva simán futott, forgott. Ott volt lehetőség, hogy függőleges tengelyhelyzetből vízszintesbe tegyék tegyék a ketyerét.

2023. jan. 25. 16:51
 7/7 Salx Narval ***** válasza:
Valószínűleg amikor bekapcsolod és fűteni kezd a hővédelem letilt mert a ventilátor nem hűti le az izzószálat, ezt a kattanást hallhatod. Annak több oka is lehet, hogy miért nem indul el egy ventilátor, a fent felsoroltak bármelyike szóba jöhet és még jó pár egyéb is . Ha te nem értesz hozzá, sajnos meg kell mutatni egy szerelőnek , v villanyszerelésben jártas embernek. Nem egy nagy mutatvány ez, egy hozzáértő ember hamar megtalálja a hibát az viszont már más kérdés, hogy érdemes e megjavítani. Én leggyakrabban feltekert hajszálakat szoktam találni az ilyen ventilátorokban és rengeteg port, szöszt ami nyirkos környezetben szépen összetud állni.:D
2023. jan. 27. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!