Szerintetek ebből lehet baj?
Lakástüz, áramütés - más nem túl valószínü
2022. dec. 3. 11:20
Ha más hibája nincs, tényleg felügyelet mellett használod, és biztosan nem borul fel, akkor nem lehet baj.
2022. dec. 3. 11:20
2-es vagyok, azért azt hozzátenném, ha az a kapcsoló valamilyen hiba miatt égett össze, akkor már ne használd.
2022. dec. 3. 11:22
4/17 A kérdező kommentje:
#2 #3 A kapcsoló valószínűleg kontakthiba miatt égett össze, mostanra szétszedtem azt is, és így egyértelmű, hogy az érintkezők olvadtak szét. #1 Örülök, hogy ilyen okos vagy, csak kérlek ne ebben a kategóriában kamatoztasd rendívüli tudásodat.
Akkor ezek szerint maga a kapcsoló volt a hibás, ha rendesen, megfelelő keresztmetszetű vezetékkel áthidaltad és jók a kötések is, akkor szerintem nem lesz vele baj.
Ennek a kapcsolónak a csatlakozópontjai kívülről nem érinthetők meg, mitől lenne áramütés? Lakástűz miért lenne? Ennek a kapcsolónak az a szerepe, ha esetleg felborulna a hősugárzó, akkor lekapcsolódik. A kérdező viszont azt írta, hogy felügyelet mellett használja és biztosan nem borul fel, akkor így ennek a kapcsolónak már semmi szerepe nincs.
2022. dec. 3. 11:47
6/17 A kérdező kommentje:
#5 Konkrétan a gyári csúszósarut tettem át a kapcsoló utáni kontaktra, ami a hőkapcsolóra ment, szóval nem gondolom, hogy itt a keresztmetszetekkel baj lenne. Egyébként köszönöm szépen a hasznos válaszaidat, részemről ment a zöld.
Elektrotechnika alapok. Át nem hidalsz semmit, mert baleset veszélyes, erre max a facebook kókány sufnituning csoportban kapnál váll veregetést + egy hősugárzó 4-5 ezer Ft nem kérdés, hogy egy emberi élet, vagy lakástűz hatványozottan nagyobb kárt okoz. Lehet fillérb.szónak lenni, de nem érdemes.
2022. dec. 3. 13:19
8/17 A kérdező kommentje:
#7 Elektrotechnika alapok, nem a benne lévő biztosítékot hidaltam át, sem pedig a kismegszakítót vagy a fi-relét az elosztómban. Ha pedig a leírtakat nem vetted figyelembe, akkor nem értem, hogy miért próbálsz meg ezzel okoskodni. Ennek a kapcsolónak annyi volt a szerepe, hogy megszakítja a fázist/nullát, ha netalán felborulna a hősugárzó, de mint említettem, soha nem üzemel állandó felügyelet nélkül, így ha felborulna, azonnal fel tudnám állítani.
"...nem a benne lévő biztosítékot hidaltam át, sem pedig a kismegszakítót vagy a fi-relét az elosztómban."
Egy biztonságtechnikai reteszt hidaltál át aminek a szerepe kb az amiket felsoroltál hogy nem hidaltad át.
Egy gázkazánban is áthidalhatod a lángőrt azzal hogy nem lehet baj, mert "majd én figyelem".
Persze a kettő nem egy súlycsoport a kockázat tekintetében, de ha azt kérdezed hogy lehet-e abból baj ha kiiktatsz egy olyan funkciót aminek eredendően az a feladata hogy megelőzzön egy bajt, akkor a válasz egyértelműen: IGEN
2022. dec. 3. 16:01
10/17 A kérdező kommentje:
#9 Ez így oké, de nem a szomszéd Marika néninek adtam oda, hogy használja csak nyugodtan. Jómagam szoktam használni a fürdőszobában reggelente, kb 20 percig, és ha netalán felborulna, azt azonnal észrevenném. Mellesleg gondolom hogy leesett, hogy az elektrotechnikához van némi közöm.
Kapcsolódó kérdések: