Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szerintetek ebből lehet baj?

Szerintetek ebből lehet baj?

Figyelt kérdés
Van egy egyszerű hősugárzóm, aminek tönkrement az alján található mechanikus NO kapcsoló(feldőlés ellen), magát a kontaktort nem tudtam szétszedni, mert be van öntve. És a kontaktor alatt található műanyag burkolat láthatóan megégett, gondolom az érintkezői szétolvadtak. Áthidaltam ezt a kapcsolót, és így működik is. Felügyelet mellett szoktam használni, véletlenül sem dől fel. Okozhat ez ezen kívül más gondot is?

2022. dec. 3. 10:35
1 2
 11/17 Szirty ***** válasza:

A baj mindig abból van amikor azt mondják hogy "de olyan soha nem lesz".

De. Csak idő kérdése.

2022. dec. 3. 16:20
 12/17 A kérdező kommentje:
Murphy. De akkor sem értem, hogy az alatt a 20 perc alatt mi baj lehet? Jó, tegyük fel, hogy felborul(minimális eséllyel egy stabil helyen, ahol külső erő nem hat rá), nem veszem észre, kigyullad. Ha már a tüzet észreveszem, mert az feltűnő, akkor is van pár nedves törölköző a fürdőben, amivel el tudom oltani. Mondjuk ha már eljut a kigyulladásig is, meglepne, ha nem oldott le a kismegszakító előtte.
2022. dec. 3. 16:35
 13/17 Szirty ***** válasza:

Te tudod mit csinálsz (remélem).

Olyan mint ha a kérdésed csak önigazolást szolgálna. Mint ha csak a "nem, nem lesz semmi baj, csináld nyugodtan" választ fogadnád el.

2022. dec. 3. 16:45
 14/17 A kérdező kommentje:
Jól tudom, hogy mit csinálok, csupán engem más emberek véleménye is érdekel erről.
2022. dec. 3. 16:50
 15/17 A kérdező kommentje:
Mellesleg nem várok önigazolást, nem ez volt a kérdés célja.
2022. dec. 3. 16:51
 16/17 anonim ***** válasza:

Ezekben a régiekben miért nem volt ilyen kapcsoló:

[link]

[link]

[link]

Akkor ezek is megfelelőek voltak?

2022. dec. 4. 20:30
 17/17 Szirty ***** válasza:

"Akkor ezek is megfelelőek voltak?"

A szabályok változnak, szigorodnak.

Régen a szobába nem kellett védőföldeléssel ellátott aljzatokat szerelni, ma igen.

Régen ÉV reléről jórészt nem is hallottunk, ma kötelező.

Hogy ez milyen szempontból jó vagy rossz, azt most hagyjuk.

2022. dec. 5. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!