Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Melyik Fí relé fog oldani...

Melyik Fí relé fog oldani elobb és miért?

Figyelt kérdés

Adott egy főaramkori relé, 30 mA kuszobertekkel, 64A túláramvédelmi értékkel, valamint adott egy dugaljzagba dughato relé szintén 30mA/13A tularamvedelmi ertekkel. Beledugok egy melegszendvicssutot ami szerintem 'x' ido utan föld/nulla zarlatos. Melyiket fogja elobb oldani ha hibas a keszulek es MIERT? Mert ugye 30mA mindkettő es nem a tulterheles miatt old. (Szoval tokmindegy hogy az egyik 64,a masik 13 ugye?)

Koszonom a válaszokat.

2023. márc. 18. 17:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Mind a kettő 30 mA-es véletlenszerű lesz, melyik fog előbb leoldani
2023. márc. 18. 18:19
 2/22 Kólauborkával ***** válasza:

Az 1# jól mondja, leoldhat egyszerre, illetve az egyik vagy a másik is.

A miért pedig, mert hiába törekszünk ugyan olyan termékeket előállítani, az atomokat nem tudjuk katonás sorba rendezni (még), ezért kissé eltérőek, lehet valamelyik gyorsabb lesz kicsit.

2023. márc. 18. 18:32
 3/22 A kérdező kommentje:
En is erre gondoltam csak nem voltam benne biztos. Koszonom a hasznos valaszokat. 😄
2023. márc. 18. 18:46
 4/22 Szirty ***** válasza:

Amelyik gyorsabb.

Nem te vagy akinek a pirító lángot köpött és azt érdekelte hogy mi a baja?

Ne dugdosd be. Dobd ki!

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__haztar..

2023. márc. 18. 20:48
 5/22 anonim ***** válasza:
Minden villamossági terméknek van adatlapja, ÉV reléknél van leoldási karakterisztika is, az megmutatja, mekkora hibaáramnál mennyi idő alatt kell leoldania.
2023. márc. 19. 14:05
 6/22 anonim ***** válasza:
#5 mutass már rá egy ilyen adatlapra, légy szíves
2023. márc. 19. 20:43
 7/22 Szirty ***** válasza:
45%
Írd be a keresőbe hogy: RCD datasheet!
2023. márc. 19. 21:17
 8/22 anonim ***** válasza:

"Írd be a keresőbe hogy: RCD datasheet!"

És ott melyiket nézzem, hogy lássak leoldási karakterisztikát? :D

2023. márc. 20. 07:40
 9/22 Szirty ***** válasza:

Az RCD-k gondolom valamilyen szabvány szerint készülnek.

Ha így van, akkor érdemes a szabványban keresni (IEC 60755) mert akkor az adatlap külön nem fogja tartalmazni. Legfeljebb csak a hivatkozást.

2023. márc. 20. 07:52
 10/22 anonim ***** válasza:

Akkor minek nézzem az adatlapot? :D

A szabványban valóban benne van, de a kérdést pont azért tettem fel, mert az adatlapban nem is emlékszem, hogy találkoztam volna vele valaha.

Ma Magyarországon egyébként az MSZ EN 61008, 61009, 62423 és MSZ HD 639 szabványok érvényesek az ÁVK-ra.

2023. márc. 20. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!