Melyik Fí relé fog oldani elobb és miért?
Adott egy főaramkori relé, 30 mA kuszobertekkel, 64A túláramvédelmi értékkel, valamint adott egy dugaljzagba dughato relé szintén 30mA/13A tularamvedelmi ertekkel. Beledugok egy melegszendvicssutot ami szerintem 'x' ido utan föld/nulla zarlatos. Melyiket fogja elobb oldani ha hibas a keszulek es MIERT? Mert ugye 30mA mindkettő es nem a tulterheles miatt old. (Szoval tokmindegy hogy az egyik 64,a masik 13 ugye?)
Koszonom a válaszokat.
"Akkor minek nézzem az adatlapot?"
Azért hogy rövid úton hozzájuss az "áhított" információhoz.
Akár úgy hogy megtalálod benne, akár úgy hogy hivatkozást találsz benne.
"a kismegszakító az túláramvédelmet szolgál, amég az ÁVK csak kiegészítö áramütés elleni védelmet"
Ez, bocs, ez nem jó megfogalmazás.
A hibavédelemnek lehet kikapcsoló szerve a túláramvédelem is, meg az áram-védőkapcsoló is.
A megfelelő érzékenységű áram-védőkapcsoló meg lehet kiegészítő védelem is.
A tervező, vagy önállóan berendező kivitelező szándéka szerint egyx áram-védőkapcsoló elláthatja mindkét feladatot is.
Ettöl függetlenül egy hivatalos dokumentumot sem fogsz nekem felmutatni, amiben az ÁVK nem csak egy kiegészítövédelem.
Alap védelmet az kismegszakító/olvadóbiztosíték látja el.
"És egyébként tudtommal nem tehet olyat egy tervezö sem, amit felvázoltál. ÁVK csak kiegészítö védelmet láthat el, nem helyettesít sem megszakítót, sem betétet."
De csak a te tudtoddal. Mások másképpp tudják.
Ettöl függetlenül egy hivatalos dokumentumot sem fogsz nekem felmutatni, amiben az ÁVK nem csak egy kiegészítövédelem.
Hát, ha a szabványok szövege nem elég, azon kívül csak szakirodalmat tudok felmutatni.
Na én utána olvastam, nem úgy, mint a “vizapartnerem”.
Valóban léteznek kombinált ávk-k, ezek lényegében egy kismegszakító és egy ávk. összeépítve, viszont ezeknek az eszközöknek van karakterisztikája (pl.: B10, C16, stb…), ezeket az eszközöket lehet túláram védelemre is használni (RCBO néven futnak)
Viszont a hagyományos ávk.-t (pl.: 40A 30mA) nem szabad és nem is lehet túláramvédelem helyett használni, többek között karakterisztikát sem találsz hozzá, csak a kioldási idejére találsz adatot. Ezek az RCCB ávk-k.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!