Hajdú villanybojler állandó 50 fokon: miért tűzforró néha, legtobbszor meg csak kézmeleg a meleg víz? Nekem amugy az a kenyelmes, ha nem kell hozza hideget keverni, csak félek, hogy ez nem normalis.
Fél eves a 80 literes bojler. Rengeteg meleg viz fogy naponta.
Állando 50 fokon tartom, de hetente haromszor fel napig 80 fokon.
Szeretem csak a meleg vizes csapot megnyitni egy-egy gyors kezmosasra (napi 100-szor kezet mosok, egesz nap mosok, mosogatok, takaritok) es altalaban konnyen birja a kezem úgy, hogy hideget nem keverek hozza.
De ebben a percben pl. 2 mp folyas utan olyan forro viz folyik, hogy nem birok gyorsan se kezet mosni. Ilyen nem nagyon szokott lenni. Miert ilyen forro most a viz? Delután meg meglepően langymeleg volt.
Az is meglepo amugy, hogy szinte mindig birja a kezem az uj bojlernel az 50 fokot, mert a regi Hajdu bojlernel tul forro volt kezet mosni, azt is 50 fokon tartottam altalaban.
Kerdesek:
1. Legtobbszor olyan fel percig jo meleg viz folyik, amit konnyen elbir a kezem, utana kezd forrobb lenni. Ez normalis? Masik bojlerbol azonnal forro folyt.
2. Altalaban jo meleg viz, ami folyik, de most azonnal forro, ha megnyitom a csapot. Ez normalis?
Ennyi használat mellett a villanyszámla sem lehet kevés...
Próbálj változtatni a szokásaidon. Jah nehéz lesz, de ha máshogy nem megy, akkor nekünk kell alkalmazkodni.
Ha a karos csaptelepet drágállod, akkor vegyél olyan zuhanyfejet amit el lehet zárni.
ilyesmi:
amig nyomod a kart addig folyik a víz. Ha elengeded elzárja és már spórolsz is. és a hőfokot sem kell állítgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!