Hajdú villanybojler állandó 50 fokon: miért tűzforró néha, legtobbszor meg csak kézmeleg a meleg víz? Nekem amugy az a kenyelmes, ha nem kell hozza hideget keverni, csak félek, hogy ez nem normalis.
Fél eves a 80 literes bojler. Rengeteg meleg viz fogy naponta.
Állando 50 fokon tartom, de hetente haromszor fel napig 80 fokon.
Szeretem csak a meleg vizes csapot megnyitni egy-egy gyors kezmosasra (napi 100-szor kezet mosok, egesz nap mosok, mosogatok, takaritok) es altalaban konnyen birja a kezem úgy, hogy hideget nem keverek hozza.
De ebben a percben pl. 2 mp folyas utan olyan forro viz folyik, hogy nem birok gyorsan se kezet mosni. Ilyen nem nagyon szokott lenni. Miert ilyen forro most a viz? Delután meg meglepően langymeleg volt.
Az is meglepo amugy, hogy szinte mindig birja a kezem az uj bojlernel az 50 fokot, mert a regi Hajdu bojlernel tul forro volt kezet mosni, azt is 50 fokon tartottam altalaban.
Kerdesek:
1. Legtobbszor olyan fel percig jo meleg viz folyik, amit konnyen elbir a kezem, utana kezd forrobb lenni. Ez normalis? Masik bojlerbol azonnal forro folyt.
2. Altalaban jo meleg viz, ami folyik, de most azonnal forro, ha megnyitom a csapot. Ez normalis?
Szerintem ez most olyan 70-80 fokos lehet, ami ebben a percben folyik a csapbol…
Azt hittem, ugy felejtettem a beallitogombot, mert ma délután egypár orara 80 fokra volt allitva, de nem, nezem es 5o fokon van, ráadásul épp fűt is.
Vagy most jon tul forró viz, vagy az nem volt normalis, hogy eddig csak jo meleg viz folyt.
Amugy a napi osszes vizfogyasztas 6-800 liter, ez leginkabb meleg viz, keverve hideggel vagy magaban.
Túlfűt a bojlerem? Máris elromlott volna? Szeptemberben vettem.
A felfűtést jelző lampa neha vilagit, neha kialszik, ahogy szokott, azt jelzi, hogy nem fut folyamatosan.
Most leveszem 20 fokra, megnezem, mi tortenik…
Éjszakai, vagy nappali áramra van kötve?
Ha éjszakaira, akkor a víz hőmérséklete fokozatosan csökken, ahogy használod, mert nem fűti újra a bojler csak éjszaka.
És ahogy engeded ki a meleg vizet, úgy hideg folyik be helyette.
Koszonom a valaszokat.
Nappali áramon működtetem.
Nem digitális, hagyományos, tekerogombos. Nincs rajta fertotlenito program szerintem. Azt hiszem.
Most 20 fokon van ejjel 3.30 óta. Utana meg egy-ket oraig mosogattam, takaritottam, majd lefekudtem aludni mostanaig. Most, 8.30-kor birja a kezem, ha csak a meleget nyitom meg.
33 kwh-n all a merora, mint 3.30-kor. Nem nagyon fogyott aram.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!