Földeletlen konnektorban tényleg nem védenek semmit az ilyen elosztók?
Ilyen viharós időszakban gyakran előfordulhatnak villámlások, amik tönkre teheti a számítógépet vagy egyéb elektromos berendezéseket és én szeretném ezt valahogy kivédeni, de mivel nincs a szobámban földelt konnektor így a földeletlen konnektorban vagyok kénytelen ilyen túlfeszültségvédős elosztókat használni: [link]
Ezek közül melyik volna az, ami földeletlen konnektorban is megállja helyét?
Ha megnézed egy ilyen kapcsolási rajzát, azt látod, hogy a földhöz képest akár a fázisvezetőn, akár a nullavezetőn fellépő túlfeszültséget a védővezető felé vezeti le. Neked meg védővezető nincs. Le tudod vonni a következtetést?
Az egyetlen kivétel a fázis és a nulla között fellépő túlfeszültség, azt megfojtja.
#1 Laikusként nekem ebből az jön le, hogy így nincs hová levezetnie és akkor gondolom kb. mintha nem is lenne védelem.:)
"Az egyetlen kivétel a fázis és a nulla között fellépő túlfeszültség, azt megfojtja."
A fázis és a nulla közötti az mit jelent? Ha villámlik olyankor a fázis és a nulla között is felléphet a túlfeszültség? Bocs, tényleg nagyon nem értek hozzá.
Földelés nélkül nincs túlfeszültség védelem.
Jelen helyzetben annyit tehetsz, hogy zivataros időben kihúzod az eszközöket a konnektorból.
miert emelted ki?
ha van otthon nagyviragcsereped
leszursz benne vaspalcat drotot kotsz ra es arra foldelest kotod
valamenyire ved, de villamtol nem
de radiatorhoz is kotheted vagy gazvezetekhez
utobiba ugyse lesz gaz igy levezet barmit
"Azt azért remélem tudod hogy a számítógépet sem lenne szabad védőföld nélkül használni."
Igen tudom. beszéltem több villanyszerelővel is, de mind bődületes összegeket mondott a bekötéshez 350-400 ezreket. Nem tudom hol élnek ezek a szakik, mert egy magánszemély ekkora összegeket nem biztos, hogy ki tud fizetni, főleg ha nem NER lovag. Persze lehet eddig ahhoz voltak szokva, hogy valamelyik haver cégére megcsinálták a felújítást, de ez most az új KATA törvénnyel már nem biztos, hogy kivitelezhető..
"...a van otthon nagyviragcsereped leszursz benne vaspalcat"
A cserépből hova folyna a levezetett áram?
Vagy összegyűlik benne? :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!