Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Xbox Series S-t lehet használn...

Xbox Series S-t lehet használni földeletlen konnektorban?

Figyelt kérdés
Karira vettem, de még nem mertem kipróbálni, ki se bontottam még. Mint kiderült, nincs földelés a szobám konnektorában, mert régi a ház és a szüleim nem csináltatták meg. Vettem egy LCD tévét is, az megy jelenleg a földeletlen konnektorban. A számítógép is rá van kötve és mindennapi használatban vannak, mivel a munkám miatt arra szükségem van. Lehet bajuk ezeknek az eszközöknek, így hogy nincs földelés a konnektorban?

2022. febr. 15. 00:05
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

"Lehet bajuk ezeknek az eszközöknek, így hogy nincs földelés a konnektorban?"

Nem a készülékek védelmére, hanem a te védelmedre lenne a védővezető (lánykori nevén földelés). Arra szolgál, hogy hibaáram esetén az érintési feszültség nagysága és a biztosító leoldási ideje veszélytelen mértékűre csökkenjen.

2022. febr. 15. 00:12
 2/7 anonim ***** válasza:
31%
Mikrót meg fémházas fűtőberendezést nem kéne földelés nélkül üzemeltetni, bár már azokon is van egy lakk-szerű borítás, ami szigetel. Az ilyen alacsonyfeszültségű elektronikák (LCD TV, gép) többségét tudtommal nem kell félteni, sokszor csak a tápig is megy a földelés.
2022. febr. 15. 00:22
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem, tehát akkor e téren használhatom őket nyugodtan? Pl. zárlat vagy ilyesmi nem keletkezhet bennük jobban? Bocs, ha butaságot kérdezek, nem igazán értek az ilyesmihez.:)
2022. febr. 15. 00:39
 4/7 anonim ***** válasza:
20%
Igen, használhatod. Nálunk is csak 2 fázis van sajnos. /így vettük/ de a laptoptól az Xbox, az LCD tv, minden megy.
2022. febr. 15. 06:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Olyan nincs hogy kétfázisú hálózat, vagy három van, vagy 1.

Nálatok ezek szerint egy van, a másik vezető a nulla.

Kérdező az LCD tévé kettős szigetelésű, nem igényel védőföldet, az Xbox szintén.

Ami kritikus az asztali pc, azt csak védőföldes aljzatban szabad használni, ugyanis egy tápzárlat miatt kikerülhet a fázis a fémházra. Amennyiben az földpotenciálon van, nem jelenhet meg rajta feszültség, zárlati áram kialakulása esetén leveri a kismegszakítót.

2022. febr. 19. 09:07
 6/7 anonim ***** válasza:
51%

"Olyan nincs hogy kétfázisú hálózat, vagy három van, vagy 1."

Miért is ne lehetne? Egyes szolgáltatók már 50 éve nem adnak bővítést két fázisra, sőt, minden lehető alkalommal cserélték a kétfázisú mérőket, más szolgáltatók meg nem.

2022. febr. 19. 09:17
 7/7 anonim ***** válasza:
58%

#6 csak nem nálunk.

Itt maximum csak két egyfázisú mérőhelyet alakíttathatsz ki.

2022. febr. 19. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!