Földeletlen konnektorba földelt hosszabbító?
Azért nem árulnsk olyan elosztót, mert a laikusok bedugnák a védőföldes aljzatba, majd védőföldeléses eszközt használnának vele és az nem lenne biztonságos.
Amennyiben csak kettős szigetelésű eszközöket dugsz a védőföldes elosztóba, amit nem védőföldes aljatba dugsz, nem érhet áramütés, de akkor is szabálytalan. A baj akkor következik be ha mégis beledugsz egy védőfőldes eszközt, ami testzárlatos lesz, de mivel a fém test nem lesz földpotenciálon, így nem alakul ki a zárlati áram ami leoldja a kismegszakytót, a fázis kint marad a fém részeken és áramütést okozhat.
Köszi a választ!
Tv, töltő, és porszívó van csak beledugva.Néha hajvasaló.
Ez úgy tudom mind mehet.
Akkor nagy gáz nem érhet.
mind mehet? Mire erted?
foldeletlenul semmit se lenne szabad hasznalni
de ettol még mindent lehet
kulonbseget szerintem magad is tudod a ketto kozott...
Ezek kettős földelésű dolgok mind, és lapos euros dugvillájuk van, tehát földeletlen konnektorba is dugható vezetékük van..Erre értem #3
Az egyesnek írtam, hogy igen, csak olyan van beledugva, amit ő is írt,hogy lehet..
kettős szigetelésű* na
Félreírtam.
Régen volt olyan hosszabbító, amelynek a villásdugója nem volt földelt és a kábelre szerelt dugaszolóaljzatok sem voltak földeltek. Ma már ilyet nem gyártanak. A mai falba szerelhető dugaszolóaljzatot is mind földeltek.
„a szobában pedig földeletlen konnektorunk van”
Ha közvetlenül ebbe csatlakoztatod a készüléket, akkor annak nincs földelése. Ha ebbe a földeletlen dugaszolóaljzatba csatlakoztatsz egy földelt hosszabbítót, akkor annak a másik végén lesz földelés? Nem. Ilyen szempontból ugyanannyira „biztonságos”, mint, ha a fali, földeletlen dugaszolóaljzatba csatlakoztatnál egy régi földeletlen hosszabbítót. Annyiban viszont rosszabb, hogy hamis biztonság érzetet ad, mert egy hozzá nem értő könnyen gondolhatja, hogy ott a földelt hosszabbító, az biztonságos. Ha a földelt hosszabbítót csatlakoztatod egy földeletlen konnektorba, akkor a védővezető nem csatlakozik sehova, a készülék védelmét nem látja el. Így bekövetkezhet az, amit 1-es már leírt. Az igazi megoldás az lenne, ha a fali konnektor földelt lenne (úgy, hogy be is van kötve a védővezető) és ahhoz egy mai szabványnak megfelelő földelt hosszabbítót csatlakoztatnál. Ha a fali konnektor a régi földeletlen, akkor lehet, hogy nincs is kiépítve védővezető…
Tavaly volt nálunk villanyszerelő. Ki lett az összes aljzat és kapcsoló cserélve újra, így van, ezek már földelt termékek, de persze attól a konnektor nem lett földelt.
Akkor mondta el, hogy a konyhában és a fürdőben van csak földelés illetve a folyosón, a parkettás szobákban nincs.
Utána beépített egy firelét, meg leásott több méter mélyre valami rudat is kint.
Ahhoz hogy a szobákban is legyen földelés vésni kellene a falat, egyelőre erre se pénzünk se kedvünk. Így egy darabig még így marad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!