Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Okos órák és vérnyomás mérés...

Okos órák és vérnyomás mérés nem megbízható?

Figyelt kérdés
Tesztelgetek egy olcsó Vivax life Pro smart watch-ot, egy felkaros vérnyomásmérővel és láss csodát hogy nagyon hasonló eredményeket kapok, mint vérnyomás mérés területén mint a pulzus.Oxigént szintet azt nem tudom hitelesen tesztelni, de az nem is érdekes, annyira szerintem.Az alvás analizálás is elfogadható, de azért a fél éves teszt alatt akadt bőven olyan hiba amikor félre értelmezte az ébren létet és az alvást.De átlagban elmondható hogy jól működnek ezek az órák, akkor gondolni lehet egy drágább árfekvésű csak jobb lehet mint ez az én 50€-ós órám.Arra vagyok kíváncsi hogy másnak is van ilyen tesztje?És mi a tapasztalata?

dec. 25. 17:43
 1/10 anonim ***** válasza:
dec. 25. 17:47
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Rakd rá egy WC gurigára, és mérj.. megfogsz lepődni xdd
dec. 25. 18:13
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Az óra nem mér vérnyomást, csak kalkulál. Nem kell csodálkozni ha nem pontos.
dec. 25. 18:47
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
Az a baj,hogy ha csak hasonló eredményeket mutat, az már rég nem pontos, és épp elég egy rossz diagnózis megállapításához.
dec. 25. 19:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én az ilyen kereskedőket börtönve zárnám. Életveszélyes amit művelnek, és létező márkák nemlétező modelljeként kínálják. Létező kutatóközpontokra hivatkkznak, de csalás.

A boltunkban 500 ezer forintos okos sportórákat is értékesítünk. A pulzusmérés aránylag pontos, de a gyártó kihangsúlyozza, hogy nem orvosi eszköz. Vo2max csak becslés.

Vérnyomást nem mér, ahhoz kell a mandzsetta. Sok hirdető vércukrot is blöfföl. Az is kamu.

Hogy azt látod most, hogy hasonlít, az önáltatás. A kslibrálásnak hazudott vals.i nem az. Ügyes trükk.

dec. 25. 20:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Csak annyit volt az észrevételem, hogy a felkaros mérő és az óra között nagyon kicsi az eltérés, meglepően jó kalkulál az óra!
dec. 26. 11:07
 7/10 anonim ***** válasza:

Csak a valósághoz nincs köze. Ha semmi bajod sincs, és nem izgat a pontosság, akkor elmegy. Tudományos háttér nincs mögötte.

A működése durván abból áll, hogy megfigyeled, hány ember száll buszra adott időben és napon. Teszed ezt, mondjuk egy hétig. És ez után szabályként kezeled, hogy ha 9 óra 25 perckor 7 felszálló volt, akkor mindig 7 ember fog felszállni 9 óra 25 perckor. És nagyjából stimmelni is fog, mert a napi rutin eléggé állandó.

dec. 26. 11:17
 8/10 anonim ***** válasza:

#6 Az a baj, hogy ha megnézel egy vérnyomás táblázatot, akkor a normáltól eltérő értékek sem túl nagy különbségek. Nem tudom mennyi az a nagyon kicsi neked, de 5-6-os eltérés már azért egyeseknél pánikra adhat okot.

[link]

dec. 26. 11:48
 9/10 A kérdező kommentje:
#8 6-8-as eltérés még simán bele fér, ettől nagyobbat nem láttam, vagy igen láttam de akkor rájöttem, hogy félre csúszott az óra és nem feküdt fel a karra.
dec. 26. 13:53
 10/10 A kérdező kommentje:
#7 Akkor az óra megfigyelheti, hogy a felkaros mérő mit is mér és számol az algoritmusa nekem valami hasonló eredményt?
dec. 26. 13:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!