Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Nagyon de nagyon de nagyon...

Nagyon de nagyon de nagyon zizeg a konnektor, olyan mintha szikrázna? Mi ilyenkor a teendő? Ugye nem fog kigyulladni?

Figyelt kérdés
tegnap 23:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Feltehetően érintkezési hiba. Ne dugj bele semmit, nehogy kiégjen, lecsapja a biztosítót.

Ha nem értesz a konnektor szereléshez, hívj szakembert.

tegnap 23:22
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy igy karacsonykor kijonnek. A parom megprobalna megcsinálni ha nem tul nehez
tegnap 23:26
 3/12 anonim válasza:
100%
Légyszi, inkább ne nyúljatok hozzá. Ne használjátok, ameddig nem tudtok szerelőt hívni.
tegnap 23:43
 4/12 anonim ***** válasza:
21%
Azt a biztosítékrészt kapcsoljátok le a táblán amire a konnektor vonatkozik . Ekkor nincs áram alatt , kitekeritek a csavarokat kijön az egység pár csavart leoldotok . A kábeleket elnyomjátok egymástól , végére tesztek műanyag lezárást vagy szigszalagot . A fedőpanelt visszateszitek, a biztosítótáblát bekapcsoljátok . Áramütés kizárva .
tegnap 23:53
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

"A parom megprobalna megcsinálni ha nem tul nehez"

Egy villanyszerelonek nyilván nem nehéz. Egy laikusnak meg nehéz. Nem kellene hozzanyulni

ma 08:16
 6/12 anonim ***** válasza:
24%
Laikus vagyok tudok gondolkodni és Youtube videók alapján 4 csavart kioldani . Akár gázsütő fuvókákat hőelemet kicserélek mindezt szerelő által amatőröknek készített videók alapján . Inkább oldja meg mielőtt áramütés háztűz keletkezik , mert ha teljesen mindent áramtalanít a hűtő leolvad mire kijön egy szaki és elkér jobb esetbe is 20-25 ezret mert ünnep van .
ma 09:42
 7/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:
45%

Nem minden laikus tud megoldani, ennél egyszerűbb dolgokat sem.

Ha a sercegő konnektorba egyszerűen nem dugsz semmit, az gyakorlatilag megállítja a bajt addig, amíg valaki majd megjavítja.

Lehetne persze elméleti 0,00001 % esélyeken lovagolni, hogy hűha valami baj lesz még így is, de erre tényleg kicsi az esély.

"Ugye nem fog kigyulladni?"

Meglepő dolog, de nem szabad gyúlékony anyagokat felhasználni a konnektor, illetve szigetelések gyártásához, beleértve még az elektromos és elektronikus készülékek alkatrészeit is.

ma 10:00
 8/12 anonim ***** válasza:
54%

Mérnök úr! Akkor a hiradókvan, amikor zárlat okozra tűzről tudósítanak, az kamu?

Meg ezen belül azok, amikor szépen kirajzolódik a falon a vezeték nyoma?

::::

Amikor zizeg a konnemtor, be can dugva valami? Csak msgában csinálja?

Ha be van dugva elektromos eszköz, akkor az lehet zárlatos.

Ne csináljatok semmi barkácsolást! Semmit!

Én pontosan tudom, hol mennek a vezetékek, melyik két biztosíték védi, a részleges lekapcsolástól parázok kicsit. Ötször ellenőrzöm, mielőtt megbontanék valamit.

SEMMIKÉPPEN ne szerelgessetek.

Ha a konnektir rossz, van helyettes másik új?

ma 10:26
 9/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:
56%

8.

Kezdődik megint az értetlenkedés... Tényleg jobb lenne néha, ha ezen az oldalon szigorúan tiltanák a másik válaszán való rugózást.

Ilyen zavaros írásképhez szövegértelmezési zavarok is társulnak nálad egyébként? Mert mintha nem nagyon fognál dolgokat.

Ami a Híradóban van, te arról semmit nem tudsz, minek hatására állt elő.

Ilyen sercegő konnektorokban általában meglazult egy csavar, kitágult egy érintkezés stb., ahol a terhelés (áram) hatására szikrázás áll elő.

Terhelést megszünteted, áram megszűnik, nem serceg tovább.

Felesleges ezt túldramatizálni, szöveged alapján szerintem annyit sem konyítasz a témához, mint egy gyengébb képességű villanyszerelő.

ma 10:43
 10/12 anonim ***** válasza:
73%
Annyi közöm van a villanyszereléshez, mint kb. a pápa választáshoz, semmi, mégis volt rá példa, hogy kilazult konnektort visszatettem a helyére, megoldottam az érintkezés problémát is, persze ez nem azt jelenti, hogy mást is biztatnék erre. Jobb az óvatosság és olyan valakire bízni az ilyen munkáty aki ért is hozzá.
ma 11:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!