Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van ilyen IP kamera? Rárakom...

Van ilyen IP kamera? Rárakom wifire, ip címét beírom böngészőbe, vagy valami appba és nézem.

Figyelt kérdés

Nem kell semmi faxni! Nem akarom hogy kínába küldje a képet, onnan streamelje nekem. Nem akarok előfizetni. Nem akarom rögzíteni.

Kamera -› wifi -› router -› gép vagy telefon, tablet. Ennyi kell.

Van ilyen?

Lehet utp kábeles is.

tegnap 22:38
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt majdnem mindegyik tudja.

Bár a moderneknek elég érdekes a beállítása, meg app kell hozzá, hogy beállítsad, de beállítás után nem kell kiengedni a netre azt jó.

Nekem még kb. 10 évvel ezelőtti modelleim vannak, azoknak a webfelületét gyári ip-n keresztül lehet elérni, és ott minden beállítható. Utána egy linken lehet elérni a képet.

tegnap 22:44
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
IP-n elérhető mindegyik, de azt csak helyi hálózatról fogod tudni nézni.
ma 05:55
 3/26 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Régebbi IP cím alapján volt elérhető. (P2P talán), ha nem otthonról akartad nézni, akkor kellett DynDNS-t beállítani.

Most az újak sokkal egyszerűbben működnek. Az appal, bárhonnan elérhető? Nekem SD kártyára ment, van felhőszolgáltatás is, szépen működik is, próbáltam, de fizetős, maradtam a kártyánál. Nekem elegendő.

Beállítás szempontjából sokkal egyszerűbb egy új kamera (alkalmazással) konfigurálása, mint a régi IP címes megoldás, ahol sok mindent kellett állítani, hogy külső hálózatról is elérd.

ma 07:51
 4/26 Morzsi007 ***** válasza:

Én ilyeneket használok jó pár éve. Stabilan működnek.

Ez Wifi-s (2.4GHz) és UTP kábellel is müködik.

[link]

ma 07:55
 5/26 A kérdező kommentje:

Egyértelműsítem a kérdést, mert látom nem értitek.

Nem kell semmi extra! Sem felhő, sem külső hálózatról elérés, nem akarok ránézni sehonnan távolról, kávét ne főzzön, semmit ne csináljon csak egy képet amit ugyanazon routeren belül másik eszközön meg tudjak nézni. Pont. Tehát gyakorlatilag mint egy webkamera amit bedugsz USB-bel a gépbe és adja a képet. Csak ez távolabb van, nem ér el oda az USB kábel.

A rögzítést megoldom OBS-el, képernyőfelvétellel ha éppen kell. De nem kell. Nem biztonsági kamerának kell.

ma 08:36
 6/26 anonim ***** válasza:
55%

#5 1-es válaszban írtam, hogy szerintem ezt mind tudja. A beállítást nem tudod elkerülni.

3# "Beállítás szempontjából sokkal egyszerűbb egy új kamera (alkalmazással) konfigurálása, mint a régi IP címes megoldás, ahol sok mindent kellett állítani, hogy külső hálózatról is elérd."

Igen, cserébe fellövöd valakinek a szerverére, amit könnyen elérsz, és ők is.

Én személy szerint jobban szerettem a dyndns-es megoldást. Kb-azt is 5 perc alatt belövöm.

ma 09:23
 7/26 Szervizmérnök úr ***** válasza:
62%

Az általam ismert szokványos kamerák csak addig csatlakoznak közvetlenül a telefonhoz, amíg te a kamera belső Wifijére csatlakozol, hogy megadd neki a lakás Wifi jelszavát.

Eddig a pontig a telefon Wifijét a kamera lefoglalja és azt másra nem is tudod használni, esetleg mobilnettel tudnál netezni.

Ezután újraindítod és a kamera már a Wifin keresztül az internetre (kínai szerverre) csatlakozik. Az alkalmazással is már csak azon keresztül éred el, hiába otthon vagy. Igaz cserébe bárhol lehetsz.

Ebből következően, amíg csak a kamerán lógsz a telefonnal, addig teljesül az elvárt feltétel, annak hátrányával együtt.

Windows alternatíva lehetséges éppen (AnyCam például), de azzal megküzdhetsz rendesen, esetleg nem is sikerül úgy beállítani, hogy csak a géphez csatlakozzon.

Viszont ilyen alternatív megoldásoknál saját szervert, vagy egyéb, megbízhatónak tartott szervert is lehet konfigurálni. De ez már nem átlagos felhasználóknak való feladat.

ma 09:27
 8/26 Morzsi007 ***** válasza:
51%
Vagy használj analóg rendszert, akár vezeték nélkülit, ha fix a kialakítás és ennyire tartasz a külföldi szervertől.
ma 09:42
 9/26 anonim ***** válasza:

#2-es vagyok.

Ha kábeles is megfelel, akkor egyszerű a dolog, rádugod a kamerát a routerre, a gyári IP alapján bemész a beállításokba, és vagy fix IP-t adsz neki, vagy a routeren állítasz be static leasing-et (ha tud ilyet a routered). És onnantól bármelyik RTSP képes programmal (pl. VLC) lesheted.

ma 09:46
 10/26 A kérdező kommentje:

"#5 1-es válaszban írtam, hogy szerintem"

Szerintem... ez aztán a konkrét válasz :D

"A beállítást nem tudod elkerülni."

Nem mondtam hogy el akarom kerülni

"5 perc alatt belövöm."

Az lehet. Csak épp értelmes választ nem sikerül adni már másodjára.

Pontos tipust tudsz mondani? Nem. Csak fényezed itt magad hogy micsoda programozó vagy. :D

"Ebből következően, amíg csak a kamerán lógsz a telefonnal, addig teljesül az elvárt feltétel, annak hátrányával együtt."

Nem teljesül. Nem ezt várom el. Leírtam kétszer.

"Vagy használj analóg rendszert"

MIlyent!? Konkrétan milyent?

"ennyire tartasz a külföldi szervertől."

Nem tartok különösebben. Csak minek járassuk meg a fél világon a képeket? Meg nem akarok 3 féle regisztrációt, meg 4 féle appot még pluszban.

"Ha kábeles is megfelel, akkor egyszerű a dolog, rádugod a kamerát a routerre, a gyári IP alapján bemész a beállításokba, és vagy fix IP-t adsz neki, vagy a routeren állítasz be static leasing-et (ha tud ilyet a routered). És onnantól bármelyik RTSP képes programmal (pl. VLC) lesheted."

Navégre, valaki megértette hogy mit szerenék! Böngésző, vagy VLC, IP cím és kész. Ennyi.

Konkrét kamera tipus érdekelne.

Nem akarok berendelni 4-5 félét hogy aztán mindegyiket küldhessem vissza, mert csak appal megy, csak regisztrációval megy, csak kártyával megy, csak a saját felvevő központi eszközével megy, stb.

ma 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!