Baj ha földeletlen konnektorba van csatlakoztatva a mikró?
Üdv!
Életvédelmi szempontból nem ártana, ha földelt konektorba lenne csatlakoztatva, főleg, ha "csípnek" a csavarok az oldalán.
Nálunk "állítólag" minden konnektor földelt, 3 éves a lakásunk, de ha nincs rajtam cipő, vagy papucs, akkor minden megráz, kivéve a mosógép.
Még a DVD lejátszóban sem tudok úgy lemezt cserélni, hogy ne húzzak fel valamit.
A páromat nem rázza semmi, látom rajta, hogy néha kételkedik is.
alapszabály, hogy kötelező a földelt konnektor használata - kivéve a kettős szigetelésű cuccokat - ilyen pl. a dvd lejátszó- de azoknak eleve olyan kialakítású a csatlakozója, hogy a földelést "letiltja".
ha pl.: dvd "csíp", azt az ú.n. kapacitív feszültség okozza - ez az életre nem veszélyes, legfeljebb kellemetlen érzés.
ha már a mosógép kezd csipkedni, akkor viszont sürgősen szakemberhez célszerű fordulni, mielőtt valakinek komoly baja esne.
Mindenképpen földelt aljzatba kell bedugni!!!
Nem csak a mikrót: a hűtőt, a mosógépet, a vasalót, a számítógépet és minden olyan eszközt, aminek védőérintkezős dugója van!
A gépeknek nem lesz bajuk a földelés hiányától, de a használóikra ez ÉLETVESZÉLYES!!!
Üdv!
Most költöztem albérletbe és átcuccoltam magammal majd 1 millányi műszaki cuccot. A szívem szakad meg, hogy ráz minden. :( A dvd, a házimozi erősírő, a számítógép hátfala, stb stb...
Fentebb olvastam, hogy ez az eszközöknek nem árthat. Ez biztos??? Nekem se pénzem, se jogom itt átvezetékeltetni a lakást. :S
A túlfeszültség védős 4-5 ezer forintos "hosszabbító" szerű dugajok sem megoldások erre???
(Pl: [link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!