A fázison és a nullán ugyanannyi áram megy keresztül (ezen alapszik a Fi relé). Viszont ha az áram menet közben munkát végez (pl.:égeti az izzót hőt és fényt leadva) akkor ez a munkavégzés melyik tulajdonságát csökkenti ha nem az áramerősséget?
"Nem, ez nem igaz! Leírtam mikor (milyen esetben) nem igaz.
Mi az amit ebből az egyszerű válaszból ennyire nem értesz?"
Te egysejtűek szégyene, te, hát most írom le másodszor, hogy amit írtál a #1-ben, amiatt helyesbítettem a kérdező kijelentését, mert abban, amit írtál igazad volt. :D
Igazából felesleges bakafántoskodás volt, mert mint mások megjegyzik, világos volt, hogy a kérdező egy fázisra gondol, és kár akkor az belekeverni, hogy a 3 fázisnál mi a helyzet, meg hogy a Nap keleten kel, de akkor is igazad volt, és ennek megfelelően kiegészítettem a kérdező kijelentését. Hogy lehet valaki ennyire gerincvelőből élő, hogy ezt magyarázni kell...
"világos volt, hogy a kérdező egy fázisra gondol"
Nem érdekel hogy ki mire gondolt. Arra reagálok amit leírt!
Pont.
Köszönöm a tanulságos hozzászólásokat!
Ez:
"a sajat seggedet nyalnád"
és a többi említést nem érdemlő fröcsögés abból indult ki hogy felhívtam a kérdező figyelmét arra hogy a megállapítása nem helyes abban a formában! :)
A biciklilánc hasonlat nagyon jó:
Kérdező: a lánc az áram: megy szépen körbe, sehol sincs vége, és nem tűnnek el belőle láncszemek menet közben. A láncszemek az elektronok, a nagy lánckerék a pedálnál a hozzád legközelebb lévő transzformátor 230 voltos szekunder tekercse, a hátsó lánckerék a fogyasztód. A kerékpáros hasonlatból a váltót most emeljük ki, nincs váltó.
A feszültség az az állandó fordulatszám, amivel tekerik a pedált.
Ha elkezded terhelni a hátsó kereket, a pedált ugyanazzal a fordulatszámmal egyre nehezebb lesz forgatni. Ez az a munka, amit az áram végez. Az a kis ellenállás, amit üresen tekeréskor érzel, az meg az áramszolgáltató hálózati vesztesége...
„Az az érthetetlen, hogy neked mi közöd van hozzá,”
Nem tudtam, ahhoz, hogy valaki ide írjon először Vortrex-től kell engedélyt kérni, és utána is csak akkor jelenhet meg, ha az Vortrex-nek tetszik és egyetért vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!