Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Sarokköszörű fordulatszámát...

Sarokköszörű fordulatszámát hogyan tudom csökkenteni?

Figyelt kérdés

2021. dec. 23. 08:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%
Nagyjából sehogy, vegyél egy fordulatszám-szabályzóst.
2021. dec. 23. 09:09
 2/16 anonim ***** válasza:
35%
Frekvenciaváltó, mint megoldás létezik, de valóban nem érdemes belemenned a témába, 10e Ft egy olcsóbb beépített fordulatszám szabályozós...
2021. dec. 23. 09:39
 3/16 Szirty ***** válasza:
26%

Mind a két válasz rossz!

Lehetséges, elég egyszerűen és NEM kell hozzá frekvenciaváltó.

A géppel kapcsolatban a köv. feltételeknek teljesülnie kell:

Szénkefés univ. motor kell hogy legyen benne (szerintem mindegyikben ilyen van), úgyhogy ez könnyen teljesül.

Nem lehet benne elektronika. Pl. elektronikus lágyindítás.

A módszer pedig az hogy építeni kell (vagy vásárolni) egy triac-os fázisszög vezérléses teljesítmény szabályzót.

Egy ilyen 8-10 alkatrészből áll.

Pl. ez: [link]

Építgetéssel óvatosan, mert bizonyos érintésvédelmi elővigyázatosság elengedhetetlen! Pl. a potméter, hűtőborda és egyéb alkatrészek is hálózati feszültségen lesznek. Így műanyag tengelyű potméter kell és gondos dobozolás.

2021. dec. 23. 09:55
 4/16 A kérdező kommentje:
Ez nekem nagyon bonyolult.
2021. dec. 23. 10:11
 5/16 anonim ***** válasza:

"Ez nekem nagyon bonyolult."

Tudjuk. Minden kérdésednél ez van.

Csak névről nem mindenkinek ugrik be, és próbálkoznak, azt hiszik hogy értelmes ember kérdésével van dolguk.

2021. dec. 23. 13:14
 6/16 anonim ***** válasza:
#3 Ja, aztán hogyha a tákolás miatt agyonrázza vagy balesetet szenved hibás működés miatt, akkor mehet a sittre, mert a gyártó nem fogja vállalni a felelősséget érte...
2021. dec. 24. 02:42
 7/16 anonim ***** válasza:

Csak egy fordulatszámszabályzós porszívóból kell kiszedni a triakos panelt, bedobozolni, egy konnektoraljzatot a végére, egy dugót a bemenetére és kész.

De gyenggusz lesz a flex hűtése, ha letekered.

2021. dec. 24. 18:37
 8/16 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem egy Parksude flex van neki, ami eleve szabályozós volt, és úgy gondolom, azt akarja megoldani. Csak éppen a kérdező nem nagyon kommunikatív.
2021. dec. 24. 18:44
 9/16 Szirty ***** válasza:
35%

"De gyenggusz lesz a flex hűtése, ha letekered."

A teljesítménye is csökken ha letekeri, így a melegedése is :)

2021. dec. 25. 07:51
 10/16 anonim ***** válasza:
#7: A kérdezőből ezt nem nézem ki, de tényleg nem éri meg kókányolni. A Jézuskától már késő kérni, de tényleg nem nagy tétel venni egy szabályzósat.
2021. dec. 25. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!