Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hány fokon, milyen fordulatszá...

Hány fokon, milyen fordulatszámmal, hány percig mostok a mosógéppel?

Figyelt kérdés
Nem tudom eldönteni, hogy 60 fok, 1000 fordulatszám mellé 1 órás vagy inkább 2 órás programot válasszak?

2021. ápr. 26. 12:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha csak kicsit szennyezett a ruha, akkor elég a rövidebb program, ha nagyon, vagy olyan cucc van rajta (pl olaj) ,akkor a hosszabb.

Nekem sötét uctai és világos munkás ruháim vannak.

Az utcait 1 órás 40 fokoson, a munkásat közel 2 órás 60 fokon mosom.

Az ágyneműt 40 fokon, a hosszabbik (2 órás) programmal.

Ha ráérősebb vagyok, akkor az utcait is a 2 órással mosom.

Az alaposabb

2021. ápr. 26. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Inkább programot válassz és az annyi ideig fog tartani, amennyi. Bár az enyémen a sima pamutprogram is lefut 1 óra 35 perc alatt, 60 fokon.
2021. ápr. 26. 14:30
 3/6 anonim ***** válasza:
A naponta levetett felsőruhákat 30-40 fokon, ami lemegy 50-60 perc alatt és 800-as centrin. Az ágyneműt 60 fokon, 1200-as centrin. A törölközőket szintén 60 fokon és 1400-as centrin. Az utóbbiak hosszát a gép automatikusan beállítja, miután leméri a mosnivaló súlyát. (Samsung inverteres gép) Ja, és zoknikat,fehérneműt külön-külön mosom 60 fokon. (2 felnőtt+4 kamasz a család)
2021. ápr. 26. 17:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Samsung gépem van: az egyszer hordott ruhákat, alsóneműket 60 perces napi mosás programon mosom. Ágyneműket, törölközőket pamut program 60 fok, az időt nem tudom, mert a gép súly alapján állítja be. Kényes anyagokat, farmereket kímélő programon, 30 fokon, 800-as centrivel, minden mást 1400 fordulaton centrizek.
2021. ápr. 28. 11:28
 5/6 A kérdező kommentje:

A következőt írja a magyar HÚ (használati útmutató).

1. ECO 40-60

Képes kitisztítani a normál szennyezettségű, 40 vagy 60 fokon mosható pamutruhát ugyanabban a ciklusban (?), és ezt a programot használják az EU környezetbarát tervezésre vonatkozó jogszabályainak való megfelelés felmérésére is (?).

Bár a mosási idő hosszabb, mint az összes többi program esetében, komoly energia- és vízmegtakarítást biztosít. A tényleges vízhőmérséklet eltérhet a megállapított mosási hőmérséklettől. Amennyiben kevesebb ruhát rak be a gépbe (pl. a betölthető mennyiség felét vagy kevesebbet), a program bizonyos szakaszainak időtartama automatikusan lerövidülhet. Ebben az esetben az energia- és vízfogyasztás csökkenni fog.

2. CLASSIC

Ezt a programot használja a normál szennyezettségű, tartós pamutból és vászonból készült ruhákhoz.

Bár a mosási idő hosszabb, mint az összes többi program esetében, komoly energia- és vízmegtakarítást biztosít. A tényleges vízhőmérséklet eltérhet a megállapított mosási hőmérséklettől. Amennyiben kevesebb ruhát rak be a gépbe (pl. a betölthető mennyiség felét vagy kevesebbet), a program bizonyos szakaszainak időtartama automatikusan lerövidülhet. Ebben az esetben az energia- és vízfogyasztás csökken, és mosás gazdaságosabbá válik.

Ennél a két programnál nem lehet a mosási időt lefelezni.

Én 60 fokban szeretnék hosszabban mosni (centri most mindegy). Akkor érezném tisztának a ruhákat.

Melyik programot válasszam a kettő közül?

(A kérdőjeleknél szerintem fordítási hiba van, de nincs angol nyelvű HÚ-m, hogy megnézzem, mit akartak írni.)

2021. máj. 9. 21:35
 6/6 A kérdező kommentje:

Valakinek van esetleg vmi meglátása? Érdemes az ECO 40-60 vagy a CLASSIC programokat használni (bár nem látom, mi a különbség a kettő között), amik állítólag energia- és víztakarékosak (kb. 2 és fél óra hosszúak, nem lehet lefelezni a mosási időt)

VAGY

használjam a sima COTTONS programot, ahol le lehet felezni a mosási időt, így kb. 1 óra 15 perc alatt kimos?

Lécci segítsetek!! :) Köszi!! :)

2021. máj. 30. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!