Hány fokon, milyen fordulatszámmal, hány percig mostok a mosógéppel?
Ha csak kicsit szennyezett a ruha, akkor elég a rövidebb program, ha nagyon, vagy olyan cucc van rajta (pl olaj) ,akkor a hosszabb.
Nekem sötét uctai és világos munkás ruháim vannak.
Az utcait 1 órás 40 fokoson, a munkásat közel 2 órás 60 fokon mosom.
Az ágyneműt 40 fokon, a hosszabbik (2 órás) programmal.
Ha ráérősebb vagyok, akkor az utcait is a 2 órással mosom.
Az alaposabb
A következőt írja a magyar HÚ (használati útmutató).
1. ECO 40-60
Képes kitisztítani a normál szennyezettségű, 40 vagy 60 fokon mosható pamutruhát ugyanabban a ciklusban (?), és ezt a programot használják az EU környezetbarát tervezésre vonatkozó jogszabályainak való megfelelés felmérésére is (?).
Bár a mosási idő hosszabb, mint az összes többi program esetében, komoly energia- és vízmegtakarítást biztosít. A tényleges vízhőmérséklet eltérhet a megállapított mosási hőmérséklettől. Amennyiben kevesebb ruhát rak be a gépbe (pl. a betölthető mennyiség felét vagy kevesebbet), a program bizonyos szakaszainak időtartama automatikusan lerövidülhet. Ebben az esetben az energia- és vízfogyasztás csökkenni fog.
2. CLASSIC
Ezt a programot használja a normál szennyezettségű, tartós pamutból és vászonból készült ruhákhoz.
Bár a mosási idő hosszabb, mint az összes többi program esetében, komoly energia- és vízmegtakarítást biztosít. A tényleges vízhőmérséklet eltérhet a megállapított mosási hőmérséklettől. Amennyiben kevesebb ruhát rak be a gépbe (pl. a betölthető mennyiség felét vagy kevesebbet), a program bizonyos szakaszainak időtartama automatikusan lerövidülhet. Ebben az esetben az energia- és vízfogyasztás csökken, és mosás gazdaságosabbá válik.
Ennél a két programnál nem lehet a mosási időt lefelezni.
Én 60 fokban szeretnék hosszabban mosni (centri most mindegy). Akkor érezném tisztának a ruhákat.
Melyik programot válasszam a kettő közül?
(A kérdőjeleknél szerintem fordítási hiba van, de nincs angol nyelvű HÚ-m, hogy megnézzem, mit akartak írni.)
Valakinek van esetleg vmi meglátása? Érdemes az ECO 40-60 vagy a CLASSIC programokat használni (bár nem látom, mi a különbség a kettő között), amik állítólag energia- és víztakarékosak (kb. 2 és fél óra hosszúak, nem lehet lefelezni a mosási időt)
VAGY
használjam a sima COTTONS programot, ahol le lehet felezni a mosási időt, így kb. 1 óra 15 perc alatt kimos?
Lécci segítsetek!! :) Köszi!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!