Hogyan lehet szabályozni egy villanymotor fordulatszámát?
Lehet, hogy inkább a barkács témakörbe illene a kérdés, nem tudom...
A lényeg, hogy gondolkozom valami ilyesmi szalagos köszörű beszerzésén:
Sok ilyen van, egy kaptafára készülnek, nem valami profi cuccok, de nekem elég lenne, ami ennél jobb az sajnos 10-szer ennyibe kerül...
Az egyetlen gond, hogy ez nekem gyors. 4 pólusú motorral meg nem csinálnak ilyet, az összes ilyen gép 2800-at forog.
Ha vennék hozzá egy ilyet:
az megoldaná a problémámat?
Nem lenne szar tudni, milyen motor van benne. A 2950-es fordulatból aszinkronra gyanakodnék, annak hiába állítgatod a feszültséget, a fordulat nem fog változni, ahhoz frekvenciaváltó kell.
Ha univerzális motor (tulajdonképpen soros gerjesztésű egyenáramú), akkor lehetne szabályozni, bár a linkelt kütyünek sem adatlapja, semmi. DC-t ír, de a fényképen meg 230V bemenet van, kimenet meg 0-230V, ha jól látom.
Szóval csak több lett a kérdés. :)
#7: Élezésre talán jobb lenne vizes köszörű. Eleve alacsonyabb a fordulatszáma, nem lágyul ki a penge.
Volt ilyenem, ez meg játékszer.
A motor és az áttétel sokukban elég gyenge (ebből is több márka van, hasonló működés, kisebb nagyobb eltéréssel)
de a lényeg, hogy ennek a vizes része meg 130-as fordulatú, az meg nem normálisan lassú.
Egy örökkévalóság rajta bármit megélezni. 1400 vagy 850 es fordulat lenne jó, mint egy 4 vagy 6 pólusú motornál.
130-as fordulat olyan lassú, mint ha kézzel nekiállnék egy kövön élezni.
A másik, hogy adott a szemcsenagyság. Nincs igazán tele a piac ezzel kompatibilis, de finomabb, durvább kövekkel.
És azért egy P600 körüli finomság minimum kéne.
A víz nem létszükséglet. Annak a hiányát a legkönnyebb megoldani.
Azóta találtam egy ilyen infót:
itt azt írja, 900 m/perc a szalag sebesség.
Az kb olyan, mint ha egy 20 centis korongnak lenne 1430-as fordulata, annak lenne ekkora a kerületi sebessége.
Az végülis jó... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!