Gáz, kerámia vagy indukciós főzőlapot válasszak?
Még be lehet huzatni a gázt de az elektromos megoldás is használható a házunkba,de nem tudok dönteni.
Tapasztalatom csak a gázzal van, koszol nagyon. A többiröl pedig mások akarnak lebeszélni,hogy lassan melegit ,ha nem fekszik ra az edeny kikapcsol, nem lehet megfelelöen szabályozni.teljesen tanacstalan vagyok. Akinek van tapasztalata mindegyikkel melyiket javasolja?
Ha valóban egyenlő arányban gondolkodsz.
Maradjon a gáz bekötés.
Klassz-mondjuk egy Vok égővel a közepén.
Nyilván ez egyéni preferencia kérdése is, de én indukcióson kívül már nem szívesen használok mást. A gázzal amúgy nincs nagy baj, csak a bekötés macerás, ha alapból nincs a konyhában gáz. Ezen kívül kényelmi szempontból az indukciós jobb, precízebben lehet állítani, gyorsan lehet ki-bekapcsolni, nagyobb teljesítményt tudsz az edénybe vinni.
Amit viszont semmiképp nem vennék, az a "kerámia" főzőlap (az indukciós is kerámia, csak a sima ellenállás alapon működő főzőlapokat kerámiaként hivatkozzák). Nagyon nehéz gyorsan és pontosan szabályozni, mivel nagy a tehetetlensége. Pl. ha elkezd forrni a víz, hiába veszed le azonnal, az forrni fog tovább. Cserébe amíg elkezd forrni a víz, az is nagyon sokáig tart. (Egy indukciós lapot kb. olyan gyorsan tudsz szabályozni, mint egy gázt.) A lapok is nagyon forrók a főzés után, ez veszélyes és pazarló is, ezen kívül megkönnyíti az ételmaradékok odaégését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!