Elektromos főzőlapot tervezek venni. A rezsót ismerem, viszont nem tudom mi a lényeges különbség a kerámia lapos és az indukciós főzőlap között, melyik a hatékonyabb?
Figyelt kérdés
2019. máj. 6. 13:25
1/3 anonim válasza:
Az indukciós jobb, annak a legjobb a hatásfoka. De csak mágnesezhető anyagú edényeket tudsz rajta használni. A szendvics talpú rozsdamenteseken általában rajta a piktogramm ha jó hozzá (olyan a talp). Az alu edények nem jöhetnek szóba. Valamint az elektromos főzőlapok max teljesítmény e 6kW körüli, és ezek a normál hálózatok nem bírják el, új vezeték és esetleg teljesítményigény (több fázis) kellhet.
2/3 anonim válasza:
Kombinált főzőlapom van. Két indukciós és két kerámiabetétes szegmens van rajta.
A kerámia nem túl gazdaságos és a gáztűzhelyhez képest mindenhez jóval több idő kell és ha netán kisebb a lábosod, mint a főzőlap szegmens, sok lesz a hőveszteség is.
Indukciósnál nincs közvetlen melegítés. Egy elektromágnes elkezdi rezonáltatni az edény részecskéit (ezért kell, hogy mágnesezhető legyen) és a részecskék surlódáshője melegíti fel az edényt. Ez a verzió gyorsabban főz, mint a gáz.
Viszont ahogy az előző írta, kell hozzá egy jó elektromos hálózat. Nálam felújított a hálózat, kalkulálva a főzőlappal, de ha 1 lap megy, így sem lehet mellette mosni, porszívózni, vagy a mikrót elindítani.
3/3 anonim válasza:
Az indukciós hatékonyabb, de az edények csak egy részével nem használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!