Mi a különbség az indukciós főzőlap, a kerámia főzőlap és az elektromos főzőlap között? Kinek milyen tapasztalata van bármelyikkel?
Figyelt kérdés
2019. máj. 2. 16:51
1/2 anonim válasza:
Mindenek előtt mindegyik elektromos. A kerámia laposnál a lap alatt van a fűtőbetèt, ès ezen a lapon csak függőlegesen terjed a hő. Ezèrt dizájnosabb a règi elektromosnál, ahol 3-4 elektromos lap volt a tűzhely tetejèn.
Az indukciós is elektromos, de ennek a legjobb a hatásfoka. Itt a dizájnos üvegketámia alatt tekercsek vannak ès a rátett vas tartalmú edènyben az indukció miatt melegszik a víz. Itt tènyleges hőátadás nincsen, az indukció miatt lesz meleg a víz. Itt kizárólag mágnesezhető anyagú edènyek használhatóak, rozsdamentesnèl a talpán is vannak piktogrammok hol használhatóak (alu nem).
2/2 anonim válasza:
Másképp megfogalmazva: az elektromos főzőlap és a kerámia főzőlap magát a főzőlapot melegíti (egyik esetben vas a melegítőlap, másik esetben üvegkerámia) és a meleg főzőlap adja át a hőt a rátett edénynek. A főzőlap tehát forró ! Az indukciós főzőlap a mágneses indukció elvén örvényáramot kelt a vas anyagú edényben és közvetlenül magát az edényt melegíti, maga a lap csupán elektromos szigetelő felületet ad az indukciós tekercs és a vas edény között. A főzőlap nem forró, legfeljebb 100°-os (a rajta levő edénytől) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!