Kezdő fotós, videós karrieremet szeretném beindítani? Árképzés?
Sziasztok ilyen-olyan platformon hirdetem magam, hogy portfólió bővítéshez szívesen vállalok "munkát".
és most kaptam egy zenés videoklipet, de nem tudom mennyi lenne a reális ár érte?!?
Mindent én csinálnék videozastol vágásig bezárólag mindent.
Mutatták is hasonló klipet, megmutatom nektek is,
hogy milyen "szintre" gondoltak.
https://www.youtube.com/watch?v=HURUtfuq0JQ
Felszerelesem
canon 6d
70-200mm
50mm 1,4
13mm.
Dronom sajnos nincs.
Szerintem nyugodtan vállald el (a kockázatokat már elmondták a többiek), de mondd meg, hogy maximum egy diák kampányfilm szintűt tudsz megcsinálni (akkor is lehet elégedetlen a munkáddal, de te legalább elmondtad mire számítson).
Pár trükk amit bevethetsz: tartasd sokszor állványon a gépet, a statikus felvételek biztospontot nyújthatnak a kezdők számára. A tudatlan megrendelőt a következőkkel csaphatod be: sok színezés, zoom effekt, "szélesvászon". Ezeket meglátva a videósok sokszor kirohannak a világból, de ez ha ízlésesen van megcsinálva "instant sikerélményt ad".
11:02-nek Egy szóval sem mondtam (bár lehet, hogy félre érthető voltam), hogy ne lenne jó a felszerelése, én csak annyit jegyeztem meg, hogy egy ilyen klipp leforgatására teljesen alkalmatlan.
Illetve lassan tele a t... azzal, hogy valaki idejön és kész recepteket akar kérni, ezért írtam, hogy próbálja ki saját maga és próbáljon rájönni. Mint ahogy te is írtad, hogy kipróbáltad már egy klipp vágását. Ezt próbálom magyarázni a kérdezőnek, de úgy látszik nehezen megy át és nem csak neki hanem a többi hozzászólónak is. Tapasztalja meg, mi is megtapasztaltuk nem egyszer. Ami ma hiányzik és erre ez az oldal kivállóan alkalmas, az egyes szakmák tiszteletének elsajátítása, illetve az "alázat". Sokan azt hiszik, hogy itt olvastak egy választ akkor ők "...photo" meg "...video" meg "villanyszerelő" "cipész" "burkoló" (stb.).
11:34: szerintem a felszereléssel kapcsolatban ugyanazt írtuk, én fogalmazhattam félreérthetően.
Ill. nem véletlen tértem ki még a stábra sem: képzeljük el azt a káoszt, hogy ugyanaz az ember kezeli a kamerát, mint aki a világításért felel, tartja a derítőlapot, rendez, irányít, vág stb. stb. Milliószor jobban jár a kérdező és a megrendelő is, ha már egy tapasztalt stábbal forgatják le a klipet, ahova beülhetne a kérdező is tanulni. Ez még az önéletrajzban is jobban mutat mint egy olyan klip, amit élete végéig le fog tagadni. Az meg, amit viszont már az előtted lévő írt, hogy aggassunk a nyersanyagra mindenféle szir-szar filtert és effektet, mert úgysem tűnik fel nekik, non-sense.
Önreklámozáson kívül amúgy szerintem egy fokkal jobb figyelni a már kiírt pályázatokat (palyazatok.org, palyazatmenedzser.hu stb.), és teshez álló műfajokban nevezni, sokkal nagyobb előre lépés lehet a végeredmény. És nem kell rögtön rövidfilmekben és klippekben gondolkodni. Pár éve pl. nem láttam sok fantáziát az épületfotózásban, amíg ki nem próbáltam, és kiderült, mennyivel többre kell még egy ilyen műfajban is figyelni, hogy a végeredmény ne egy x+1. turistafotó legyen. Lehet lepontozni, minden amit eddig írtam, segítői szándékkal tettem, ahogy itt a többség is szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!