11:49: nem ártottál, de próbállak rávezetni arra, hogy ez nem ilyen egyszerű kérdés. És nagyon nem vagy tisztában a dolgokkal. Én csak megszeretnélek óvni egy alapos veréstől (mert szintén tapasztalat, az ilyen "nincs szerződés, de van pénz" munkáknál ha még jól meg is szivatod a másikat, mert 3-4 napig túráztatod feleslegesen, a "vannak haverjaim" megoldással jól megfognak verni.). Próbáltam "virágnyelven" leírni hátha megérted, de úgy látszik nem ment át a "burkolt" üzenet. Ha be is vállalod akkor remélem tudod, hogy a "másik félnek" is ez rengeteg idő, munka. Egy ilyen klippet legalább 2-3 nap felvenni (napi 8 óra forgatással), ha ráadásul a "városból kb ismert" a megrendelő gondolom ők sem a legprofibbak, így még több idő elfog vele menni. A végén meg lesz egy sz*r anyag, amit meg kár leforgatni, mert a youtubeon van már több millió sz*r amatőr klipp.
2017. okt. 21. 11:56
12/35 A kérdező kommentje:
De épp ez az valahol ellene kezdeni nem? Vagy akkor hogy fogják hozza?
2017. okt. 21. 12:00
13/35 anonim válasza:
Kérdező 11:51. Ha még nem is csináltál videót akkor meg tényleg ne vállald el, mert nem fogod tudni megcsinálni. És ez jótanács és ha csesztetésnek veszed akkor csak sajnálni tudlak. Egy ilyen klipp forgatása több ember, több napnyi összehangolt munkája, nem véletlenül van rendező, van forgatókönyv, storyboard stb. És akkor is legalább 2-3 nap ha brutál profi mindenki. És elő van készítva. Ha még sosecsináltál ilyet, és a technikád sincs meg, mert a fenti technikával nem fogod tudni megcsinálni mert abban is biztos vagyok. A 2. nap végén jól összefogtok veszni (ha ez nem következik be már a forgatás kb. 3. órájában, amit szintén láttunk már pár alkalommal), és minden lesz belőle csak elkészült anyag nem. Én pont ezért nem szerettem soha klippet forgatni, én más területen mozogtam, de vettem részt klipp forgatásban.
2017. okt. 21. 12:02
14/35 A kérdező kommentje:
De igazából engem érdekelne a klip készítés, mi az a szint amit még egyedül is meg lehet valósítani szerinted? Tudsz peldazni?
2017. okt. 21. 12:06
15/35 anonim válasza:
Valahol el kell kezdeni? Nagyjából 3 út van:
1./ elmész egy megfelelő "iskolába" és azt elvégzed (vannak kifejezetten amatőr fotó-videó kurzusok, klubbok, szakkörök stb.-k)
2./ keresel olyat aki ezzel foglalkozik és elmész mellé "segédnek" ha fogad, és elkezded megtanulni úgy a dolgokat.
3./ (ez a legnehezebb) előveszed a "videózás tök kezdőknek" sorozatot és elkezded magadtól megtanulni. És ha már vannak olyan filmjeid amiket nem csak apuci, anyuci, kistestvér, szűk baráti kör likeol hanem tényleg megfelelő akkor kidugni az orrodat a "piacra"
2017. okt. 21. 12:08
16/35 A kérdező kommentje:
A harmadik tetszik és azért kéne ilyen "feltorekvo" emberekkel dolgozni nekik klipet készíteni jóval alacsonyabb áron "kis fagyi penz" és ha már jó pár ilyenen túl vagyok és még van a tapasztalat tovább lepni?
2017. okt. 21. 12:11
17/35 anonim válasza:
12:06: Amikor én tanúltam (jó régen volt) két dologgal kezdtük, kaptam egy tetszőleges nyersanyagot és abból kellett egy klippet vágjak. A másik dolog, hogy (ne kelljen még 8 másik embert megszivatni a bénázással), volt néhány próbababa fejünk (ilyet jófogáson meg egy csomó helyen lehet kapni fillérekért) letettük egy asztalra és azon gyakoroltuk a világítást, meg a kamera mozgást és abból vágtunk klippet. Gyakorlatilag bármilyen zenei alapra. Utána (szintén nagyon jó gyakorló feladat) össze kell haverkodni a közeli mazsorett csapattal, vagy hagyományörző néptánc csapattal, vagy bármi hasonló dologgal és megkérni őket, hogy egy fellépésükre elmehess velük (esetleg próbára) és ott tudsz gyakorolni. Ez azért jó mert ők is örülnek neki (legalább lesz felvételük), másrészt te is gyakorolsz, és rájösz, hogy mi minden felszerelés hiányzik. Illetve érdemes nézegetni mert rengeteg (főleg külföldi) netes fórum van amatőr fotó-videó témában.
2017. okt. 21. 12:13
18/35 anonim válasza:
12:11 nem, mert amíg nem vagy tisztában a "kis pénz kis fagyi" esetünkben azt is jelenti, hogy 3-4 napig ő is dolgozik keményen ezen. Ezért fog megverni jó alaposan (láttam ilyet, megtörtént eset). Elsőre úgy kell gyakorolni, hogy azzal ne szivass másokat, ha nem sikerül nem sikerül. El lehet menni próbára amikor azt mondod nekik, hogy próbáljanak és veled ne is foglalkozzanak, el lehet menni színpadi fellépésekre ott amúgy is fellépnek, lehet rajta gyakorolni. De hadd ne itt a GYK-n tartsak alapozó operatőri-vágói képzést.
2017. okt. 21. 12:16
19/35 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm így a végére eléggé belemelegettunk :)
2017. okt. 21. 12:23
20/35 anonim válasza:
Én mától csillagász leszek!! Na várj, mi is az a csillag...?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!