Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Csak hobbi fotós vagyok, de...

Csak hobbi fotós vagyok, de egy eseményen kell majd fotóznom, mire figyeljek jobban?

Figyelt kérdés

Hobbiból kezdtem el fotózni, nagyon imádom, legtöbbször tájképeket szoktam, de voltam már szülinapon is meg ilyen nyilvános rendezvényen.

A 18-55 mm-es kit obim mellé betudtam szerezni egy 50-mm-est és volt még egy Heliosom.

Nemsokára pedig egy keresztelőt kell fotóznom. Mondtam a szülőknek, hogy nem vagyok profi és tanult a szakmában, csak amiket olvastam és tapasztaltam a témában, de azt mondták nagyon tetszenek a képeim, nem szeretnének más fotóst hívni.

Hogyan készüljek fel kellőképp? Mire figyljek majd? Tudnátok adni pár tanácsot?

2017. febr. 8. 20:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Vigyél vakut, meg pót akkut.
2017. febr. 8. 20:31
 2/5 A kérdező kommentje:

Azok már megvannak.

Konkrét ötletek amire majd ott figyeljek?

2017. febr. 8. 21:34
 3/5 anonim ***** válasza:

A vakuzásnál kell vigyázni, hogy a személyek ne "szemből telibe" kapják a fényt, mert akkor belepislognak.

Inkább szórt fényt kapjanak, valamiről verődjön vissza a fény. Mondjuk egy templomban ez nehéz lesz, mert a plafon túl messze van, ezért használj derítőlapot. Ilyenkor a vakut fölfelé irányítod és a derítőlapról verődik előre a fény. Érdemes tesztelni. Vannak vakuk amelyekbe be van építve és csak ki kell húzni, van amihez adnak gyárilag, és van amit külön kell megvásárolni. Vagy használj diffúzort, az is egy megoldás. A lényeg , hogy külső vakuk fényét lágyítani kell valahogy.

2017. febr. 8. 23:20
 4/5 anonim ***** válasza:

A téma megfelelő nagyságú legyen.

Ha túl kicsi egyrészt nem lehet látni másrészt sok felesleges részlet lehet a képen. Ha túl nagy fontos/érdekes kiegészítő részletek maradhatnak le.

2017. febr. 9. 11:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy dologra kell figyelned. Hogy lemond az eseményt...

Egy keresztelő klasszikus meg nem ismételhető esemény, ahol ha elszúrod a képeket, éppen akkor adja meg magát a felszerelés valamelyik része, ismeretlen terepre kerülsz, ahol nem tudtál gyakorolni, akkor lesz egy tucat olyan kép a keresztelőről, ami sötét, életlen, és főként élvezhetetlen.

Hidd el a végén nem lehet majd tudni, hogy kinek kínosabb, neked vagy a szülőknek, egy ilyenre rámehet a barátság.

Inkább hívjanak egy profit, te meg ne próbálj meg egy GYK-s gyorstalpaló után beleállni egy olyan eseménybe, amiből nem lesz még egy, hogy gyakorolhass.

2017. febr. 9. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!