Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Tanácsra lenne szükségem-mint...

Tanácsra lenne szükségem-mint hobbi fotós. Erős, élénk szinek vs szolid, fakó képek?

Figyelt kérdés

Imádok hobbiból fotózni, legtöbbször természeti elemeket, de embereket is szivesen fotózok.

Érdekel komolyabban is a téma, ezért minél többet szeretnék megtudni a fotózással kapcsolatban.

Egyik nagy dilemmám az utómunkával kapcsolatban-mivel mostanában Raw formátumú képeket szerkesztek a lightroomban- hogy a képeket erősebb, élénk szinekkel emeljem ki, vagy a szolidabb és kevésbé kontrasztosan?

Többször megkértek ismerősök,hogy ilyen-olyan alkalmakkor készitsek fotót, és sose tudom eldönteni,hogy hogy jobb.

Van-e erre valamilyen szabály, jó tanács?

Példa kedvéért: [link]

[link]

Akit érdekel, privátban elküldöm az én két opciómat,ami közt nem tudok dönteni:)

20L

2016. okt. 28. 20:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez abszolút ízlés kérdése. Ha másnak csinálsz képet, max megkérdezed, neki melyik tetszik jobban.

Én személy szerint a visszafogottabb színeket szeretem, de nem vagyunk egyformák. Szabály nincs rá, miért is lenne?

Küldd nyugodtan a képet, de csak szubjektív véleményt tudok mondani.

2016. okt. 28. 23:12
 2/6 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, ez leginkább egyéni preferencia kérdése, úgy a te részedről, ahogy a megrendelőéről is. Ha másnak fotózol, akkor talán mutass meg neki több verziót, és majd ő eldönti, melyik színvilág tetszik neki.

Ha pedig magadnak fotózol, akkor tényleg azt csinálsz, ami neked tetszik. Néha nekem is nehezemre esik eldönteni, bár én igyekszem a természetes színekhez ragaszkodni, így nekem a példáid közül egyik sem jön be. Az egyik a sárgás színe, a másik a túlszaturáltsága miatt. De ez szubjektív.

2016. okt. 29. 11:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Kép függő is hogy melyiket...

Neked kell meglátni a lelhetőségeket ami az adott képben rejlik.

2016. okt. 29. 12:37
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Lassan megértem, hogy ez a mai kori fotózás csak sima képkészítés... feltornázzák lightroom-ban, photoshop-ban, pl. az első képről pont most néztem egy videót hogyan mossák el a hátteret, fényerős, profi objektív használatát imitálva azzal.

A dslr annyit segít rá hogy alapból jobban mossa a szenzor miatt a hátteret, valamint zajmentesebb, de a kép ugyanolyan tónusú, színű lesz mint egy olcsóbb géppel készült képe, szóval mindenképp muszáj rajta állítani.

2016. okt. 29. 17:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Amúgy szerintem az 1.fotó montázsolt. A csajt műteremen fényképezték fekete háttér előtt. erre utal az is hogy a cipője nem látszik ahogyan az aszfalttal érintkezik.

azért is változtatták meg a színezetét,hogy össze hozzák a csaj képét a háttérrel.

2016. okt. 29. 22:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Le lehet pontozni, de ez az igazság, az utánam válaszoló is látja az igazat...
2016. okt. 30. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!