Melyik a jobb a két fényképezőgép közül?
Persze tudom, ez függ a használattól is, de most csak így szimpátiára, illetve "melyik miben jobb"-ra kérdezem.
Szerintem csak azért vagy itt, hogy beleköss abba amibe lehet.
Még abba is, ami nem részedre lett megkérdezve.
A tisztelt kérdező kérdéséből arra apelláltam, hogy nem hiszem, hogy mélyreható szakmai bonyodalmakkal szándékozik foglalkozni.
Ha Te ezt nem vetted volna figyelembe.
Sajnálom.
Kioktatásról és semmitmondásról szó nincs, csak kötözködésről.
Szerintem a kérdezőt nem a 4K technológia rejtelmei érdekelték.
Csak azt ne mond, hogy ezt nem venni éstrea kérdéséből.
Azt csak habként írtam, hogy a fotózásnak vannak más hasznos vetületei is.
Egyáltalán nem volt célom belebonyolódni a fotózás technikai részleteibe. (a kérdező kérdése miatt)
Mivel erről irdatlan mennyiségű infó van a neten.
Az kérdező "csak szimpátiát" és, hogy "melyik a jobb ?"
Mert "függ a használattól", és ebben teljesen igaza van.
És függ a használótól is. :)
Erről tovább nem nyitnék vitát.
A kötözködő és sértegető kritikáról + főképp.
END
Üdv.
Gondolom, elkerülte becses figyelmedet, hogy a kérdező belinkelt két modellt, és megkérdezte, hogy AZOK KÖZÜL melyik a jobb.
Nem azt kérdezte, hogy jobb-e a tükrös, nem volt kíváncsi arra, szerinted kinek mire jó egy kompakt, illetve hogy te személy szerint szeretsz-e fotózni, biciklizni , úszni vagy táborozni.
Felsorolt két gépet, és arra kíváncsi, melyik a kettő közül a jobb.
Okoskodhatsz, megsértődhetsz, de mindenkinek jobb lenne, ha a kérdéssel foglalkoznál.
Persze látom én, hogy az a célod, hogy minél alacsonyabb százalékot érjél el mielőtt bannolnak, de ez ebben a topikban nem igazán divat. Menj az ezotériába vagy a szexbe (esetleg a politikába, ha elég tökös gyerek vagy).
A kérdésem az volt: melyiket tartjátok a kettő közül a jobbnak. A véleményetekre voltam kiváncsi. Nem hiába van ez a két fajta és nem tükrösek illetve kompaktok.
Számomra valószínűleg a Panasonic lesz a jobb, mivel inkább fotóznék (illetve 4k képes kijelzőm sincs).
Azért írtam a szimpátiát inkább, mert a szenzor méretet, felbontás én is láttam, de azért köszönöm! (és igen igaz, odaírtam azt is, hogy melyik miben)
Természet-város (esti is) képek készítésére használnám főként. /Esetleg kipróbálnám az étel-tárgyfotózást is/
Objektív tekintetében nem igazán akarok adapterrel bajlódni, inkább a "sajátjaikat" használnám. Emiatt megint a Panasonic lenne a jobb. Egyetlen amiben szimpatikusabb a Nikon, hogy a kijelzője kihajtható, ami kereső hiányában hasznos lenne.
A fent említett témákban tudnátok objektívet mondani? Esetleg arra gondoltam, hogy nagylátószögű már nem is kéne, hisz 12-32-es az is amit adnak hozzá. Inkább egy sima "utazós" és egy az étel-tárgyhoz (bár ezt később szeretném kipróbálni, erről még utána se olvastam, esetleg az eddigi objektíve(i)mmel kipróbálnám és ha tetszik vennék hozzá egy komolyabbat).
+kérdés: A Panasonic kit objektívének mennyi a fényereje?
Ha nekem nem hiszed el hogy kutya sem kíváncsi rád akkor:
1. Nézd meg a válaszaid értékelését! Le vagy nullázva mindenhol.
2. Ha ez sem győz meg akkor olvasd el a szabályzatot.
3. Ha így sem sikerül akkor ez van. Csekély értelmű vagy, neked ennyire futja csak és nem szabad veled szóba állni. Én is utoljára tettem...
ennek felhajtható a kijelzője
de mivel olcsóbb valószínű hogy más területeken meg hiányt szenved össze kell hasonlítani
A Pana kit obi fényereje: 3,5-5,6 ig terjed.
Távol álljon tőlem az okoskodás, de azt ugye tudod, hogy a 4/3-as szenzorok crop.faktora az 2.
Vagyis ennyivel kell szorozni az objektíven lévő gyujtótávolságot, hogy megkapd a tényleges méretet.
Jelen esetben a 12-32mm -es objektív egy 4/3-as gépvázon 24-64mm-esnek felel meg (35mm ekv. rendszerre vetítve).
de a nikon obijának sem jobb a fényereje
az ekvivalens gyújtótávolság pedig elvileg még nagyobb tekintve hogy kisebb a lapka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!