Mi a jobb választás, Tamron 70-300 + Nikon 18-55 páros, vagy Nikon 18-105mm?
Tamron 70-300mm Macro F4/5,6
Nikon 18-55mm 3,5/5,6 (VR)
vagy
Nikon 18-105mm 3,5/5,6 (VR)
Használat alapján mindegyik jól jön.
Kérdés, mit akarsz fotózni? Ha szükség van a 100-300 (150-450) mm tartományra, akkor egyértelműen az első a jó választás. Meg kell jegyezni, hogy a Tamron bár jó objektív, a 200-300 mm-es tartományban a felbontás már kissé gyengécske. A Nikon 18-55-ből én a VRII változatot javaslom, sokkal kisebb méretre csukható össze. Beltérre pont jó ez az objektív. Képminőségben ez sem csoda, egy 20+24 Mp-es érzékelőt nem tud elegendő részlettel kiszolgálni. A6-A4 képméretekre tökéletes.
A második verzió szerintem rosszabb, mert egy objektív minél nagyobb zoom átfogású, annál több kompromisszumot kell a konstruktőröknek kötni. A 105 (~157) mm kültéren már kevés lehet.
Én egy harmadik változatot javasolnék: Nikon 18-55 VRII + Nikon 55-200 VRII. Mindkettő kis méretű, jól szétválasztható a beltéri és kültéri fotózás.
A Tamron 70-300 Macro elnevezés csak marketing trükk, pontosan nem néztem meg, de kb. 0,8 méter közelpontnál 1:3 körüli nagyítást produkál.
Makró 1:1, vagy attól kisebb leképezést jelent.
Ha csak a macro miatt vennél 70-300-at, akkor ne tedd!
A sigma és a tamron előszeretettel látja el macro jelöléssel ezeket a teléket, de valójában teljesen használhatatlanok ilyen célra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!